- 400 г арахісу,
- 1 ст. цукру,
- 5 ст.л. соняшникової олії (без запаху),
- 5 десертних ложок води,
- 1 ст.ложку (без верху) борошна.
Приготування рецепту:
Арахіс підсушити, обсмажити, трохи потерти руками і здути шкарлупку. Пропустити через м'ясорубку. 1 склянка цукрового піску, 5 ст.ложок соняшникової олії (без запаху), 5 десертних ложок води кип'ятити до розчинення цукру. Зняти з вогню.
У горіхову масу додати 1 ст.ложку (без верху) борошна, перемішати і вилити киплячий сироп. Все добре перемішати і, поки гарячий, перекласти в целофановий мішечок. Покласти на 2 години в холодильник. Халва готова.