Інгредієнти для приготування: Великодні яйця в «хустинках»
- Для тіста:
- молоко - 1 склянка,
- дріжджі - 20 г,
- яйце - 1 шт.,
- борошно - 2-3 склянки,
- олія - 4 ст. ложки,
- цукор - 1 ч. ложка,
- сіль - 1/4 ч. ложки.
- Для начинки:
- вершкове масло - 100 г,
- копчена ковбаса - 200 г,
- плавлений сирок - 1 шт.,
- цибуля - 1 шт.,
- яйця - 2 шт.,
- часник - 3 зубці,
- зелень петрушки або кропу, сіль і чорний мелений перець за смаком.
- Ще знадобиться:
- фарбовані яйця і кунжут для прикраси.
Як приготувати Великодні яйця в «хустинках»
1. У молоці розчиніть дріжджі. Яйце розітріть з сіллю і цукром і введіть у молоко. Всипте борошно і замісіть тісто. Наприкінці замісу додайте олію і вимішуйте до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук. Готове тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли тісто підніметься, обімніть його і дайте ще раз підійти.
2. Вершкове масло розітріть з сіллю, перцем, розчавленим часничком і порізаною зеленню. Ковбасу, яйця, плавлений сирок, цибулю поріжте дрібними кубиками. Всі інгредієнти з’єднайте, всипте сіль і перець, перемішайте.
3. Тісто розділіть на частини, розміром, приблизно, з середню картоплину, розкачайте і наповніть начинкою. Скрутіть рулетики і защипніть краї. Оберніть рулетиком кожне великоднє яйце так, щоб зверху були «вушка». «Хустинки» змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом.