Великодні яйця в «хустинках»


Інгредієнти для приготування: Великодні яйця в «хустинках»

  • Для тіста:
  • молоко - 1 склянка,
  • дріжджі - 20 г,
  • яйце - 1 шт.,
  • борошно - 2-3 склянки,
  • олія - 4 ст. ложки,
  • цукор - 1 ч. ложка,
  • сіль - 1/4 ч. ложки.
  • Для начинки:
  • вершкове масло - 100 г,
  • копчена ковбаса - 200 г,
  • плавлений сирок - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • яйця - 2 шт.,
  • часник - 3 зубці,
  • зелень петрушки або кропу, сіль і чорний мелений перець за смаком.
  • Ще знадобиться:
  • фарбовані яйця і кунжут для прикраси.

Як приготувати Великодні яйця в «хустинках»

1. У молоці розчиніть дріжджі. Яйце розітріть з сіллю і цукром і введіть у молоко. Всипте борошно і замісіть тісто. Наприкінці замісу додайте олію і вимішуйте до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук. Готове тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли тісто підніметься, обімніть його і дайте ще раз підійти.
2. Вершкове масло розітріть з сіллю, перцем, розчавленим часничком і порізаною зеленню. Ковбасу, яйця, плавлений сирок, цибулю поріжте дрібними кубиками. Всі інгредієнти з’єднайте, всипте сіль і перець, перемішайте.
3. Тісто розділіть на частини, розміром, приблизно, з середню картоплину, розкачайте і наповніть начинкою. Скрутіть рулетики і защипніть краї. Оберніть рулетиком кожне великоднє яйце так, щоб зверху були «вушка». «Хустинки» змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом.
4. Випікайте при температурі 180 °С 15-20 хвилин.


Джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.