Імбирна сирна паска зі згущеним молоком
- жирний сир - 1,2 кг,
- варене згущене молоко -1,5-2 банки
- вершки 33–38% жирності -250 мл,
- грецькі горіхи -100 г,
- пісочне печиво (краще за все імбирне) -200 г,
- сік 1 лимону,
- мелена кориця -0,5 ч. ложки.
Як приготувати Імбирна сирна паска зі згущеним молоком
Готуємо так:
1. Застелити друшляк кухонним рушником або складеною в кілька шарів марлею. Викласти туди сир, накрити звисаючими краями марлі, поставити друшляк в ємність більшого розміру. Зверху на марлю встановити тарілку, на неї – вантаж вагою 2-3 кг. Залишити мінімум на 4 години, щоб стекла зайва рідина.
2. Горіхи насипати рівним шаром на деко і поставити у розігріту до 160 °С духовку на 10 хв. За цей час кілька разів перемішати. Остудити горіхи, потім дрібно порубати ножем або блендером.
3. Подрібнити до стану крихти печиво. Змішати горіхи і печиво, приправити корицею.
4. Віджатий сир протерти через сито. Прогріти варене згущене молоко на водяній бані, щоб маса стала більш текучою. Змішайти сир зі згущеним молоком і лимонним соком.
5. Збити вершки в пишну піну і вмішати в сирну масу. Застелити плівкою або марлею форму, викласти сирну масу, присипати товстим шаром крихти печива з горіхами, прим’яти руками. Затягнути плівкою і поставити в холодильник на 1-2 доби. Перед подачею переверніть перевернути паску на тарілку
Джерело
1. Застелити друшляк кухонним рушником або складеною в кілька шарів марлею. Викласти туди сир, накрити звисаючими краями марлі, поставити друшляк в ємність більшого розміру. Зверху на марлю встановити тарілку, на неї – вантаж вагою 2-3 кг. Залишити мінімум на 4 години, щоб стекла зайва рідина.
2. Горіхи насипати рівним шаром на деко і поставити у розігріту до 160 °С духовку на 10 хв. За цей час кілька разів перемішати. Остудити горіхи, потім дрібно порубати ножем або блендером.
3. Подрібнити до стану крихти печиво. Змішати горіхи і печиво, приправити корицею.
4. Віджатий сир протерти через сито. Прогріти варене згущене молоко на водяній бані, щоб маса стала більш текучою. Змішайти сир зі згущеним молоком і лимонним соком.
5. Збити вершки в пишну піну і вмішати в сирну масу. Застелити плівкою або марлею форму, викласти сирну масу, присипати товстим шаром крихти печива з горіхами, прим’яти руками. Затягнути плівкою і поставити в холодильник на 1-2 доби. Перед подачею переверніть перевернути паску на тарілку
Джерело