Голубці з картоплею і гречкою


Голубці з картоплею і гречкою 


  • капуста: 1 шт. 
  • картопля: 2 кг 
  • гречка: 250 г 
  • цибуля: 3-4 шт. 
  • часник: 3-4 зубці 
  • олія: 3-4 ст. ложки 
  • лавровий лист: 1-2 шт. 
  • грибний бульйон або вода: 1,5-2 л 
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком 


Листочки капусти відділити від качана й зварити у підсоленій воді. Потовщені місця зрізати. Сиру картоплю помити і почистити. Натерти на тертці (або прокрутити на м’ясорубці), і добре відтиснути, щоб зайва рідина вийшла. Помиту гречку залити окропом і зварити до готовності. Цибулю та часник почистити, дрібно нарізати, підсмажити на олії до золотистого кольору й вимішати з картоплею та гречкою. Посолити і поперчити начинку за смаком. 
Розкласти фарш на капустяне листя і загорнути голубці. Скласти їх у вогнетривку посудину, покласти лавровий листок, залити грибним бульйоном або водою і ще трохи підсолити. Поставити в духовку на годину-півтори. Подавати голубці гарячими, поливши олією з смаженою цибулею. 
* Під час приготування цього рецепту, щоб голубці не підгоріли, дно посуду можна викласти капустяним листям і зверху теж накрити голубці капустяним листям.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. Технологии Blogger.