Вечеря на швидку руку - такі рецепти мають бути в запасі у кожної господині. Адже дуже часто виникають такі ситуації, коли ні хвилинки вільної немає, а всі зголоднілі члени сім'ї або несподівані гості вже зібралися увечері за столом.
Яєчня з овочами, на кшталт єврейської шакшуки - водночас оригінальна, смачна і поживна страва, тому чудово підійде як вечеря на швидку руку.
Різновидів яєчні може бути дуже багато, наскільки вистачить вашої фантазії спробувати поєднати в ній різноманітні продукти. Ця гаряча страва може бути як самостійною, так і поєднуватися з гарніром, наприклад, спагеті або рисом.
Вам знадобиться:
- 2 цибулини,
- 3 яйця,
- 3 помідори,
- 200 г печериць,
- 2 болгарських перця,
- 1 перець чилі,
- 2 зубки часнику,
- 1 ч. ложка соусу чилі,
- олія,
- 0,5 ч. ложки цукру,
- спеції, перець і сіль за смаком.
Спосіб приготування:
За бажанням зніміть шкірку з помідорів. Для цього ошпарте помідори, після чого шкірка легко зніметься. Крупно наріжте помідори. Болгарський перець і чилі наріжте кільцями.
На розігрітій олії спассируйте дрібно нарізану цибулю, додайте трохи цукру, потім - перці, подрібнений часник і смажте, помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
У овочеву суміш додайте нарізані гриби, помідори, соус чилі і тушкуйте 15 хвилин на середньому вогні, щоб рідина трохи випарилася.
Зробіть ложкою чотири невеликих поглиблення в овочах і розбийте в них яйця так, щоб вони не розтеклися. Зверху рівномірно посипте спеціями і посоліть, але не перемішуйте. Залиште сковороду на вогні ще 5 хвилин, поки яйця не приготуються.
Готову страву за бажанням прикрасьте зеленню.
Смачного!