Вечеря на швидку руку - готуємо оригінальну яєчню з гострими овочами


Вечеря на швидку руку - такі рецепти мають бути в запасі у кожної господині. Адже дуже часто виникають такі ситуації, коли ні хвилинки вільної немає, а всі зголоднілі члени сім'ї або несподівані гості вже зібралися увечері за столом.



Яєчня з овочами, на кшталт єврейської шакшуки - водночас оригінальна, смачна і поживна страва, тому чудово підійде як вечеря на швидку руку.

Різновидів яєчні може бути дуже багато, наскільки вистачить вашої фантазії спробувати поєднати в ній різноманітні продукти.  Ця гаряча страва може бути як самостійною, так і поєднуватися з гарніром, наприклад, спагеті або рисом.

Вам знадобиться: 
  • 2 цибулини, 
  • 3 яйця, 
  • 3 помідори, 
  • 200 г печериць, 
  • 2 болгарських перця,
  •  1 перець чилі, 
  • 2 зубки часнику, 
  • 1 ч. ложка соусу чилі,
  •  олія, 
  • 0,5 ч. ложки цукру, 
  • спеції, перець і сіль за смаком.


Спосіб приготування:

За бажанням зніміть шкірку з помідорів. Для цього ошпарте помідори, після чого шкірка легко зніметься. Крупно наріжте помідори. Болгарський перець і чилі наріжте кільцями.

На розігрітій олії спассируйте дрібно нарізану цибулю, додайте трохи цукру, потім - перці, подрібнений часник і смажте, помішуючи, протягом 2-3 хвилин.

У овочеву суміш додайте нарізані гриби, помідори, соус чилі і тушкуйте 15 хвилин на середньому вогні, щоб рідина трохи випарилася.

Зробіть ложкою чотири невеликих поглиблення в овочах і розбийте в них яйця так, щоб вони не розтеклися. Зверху рівномірно посипте спеціями і посоліть, але не перемішуйте. Залиште сковороду на вогні ще 5 хвилин, поки яйця не приготуються.

Готову страву за бажанням прикрасьте зеленню.

Смачного!




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.