Як запекти овочі в духовці: універсальний рецепт


Сезон овочів ще далекий до завершення. Це чудовий час, коли ти можеш вживати їх свіжими в салатах, тушкованими у вигляді бігосу або рагу. А ще обов'язково дізнайся, як запекти овочі в духовці, і для різноманітності побалуй свою сім'ю корисною, вітамінною стравою.


Запекти овочі в духовці можна як самостійну закуску або ж в якості гарніру до м'ясних чи рибних страв.

Звичайно, дуже смачно приготувати овочі на багатті, з димком і під шашлик. Але якщо ти позбавлена такої можливості, не біда: ти можеш запекти овочі в духовці, тим більше що всі сучасні кухонні помічниці оснащені решіткою гриль.

Ця страва гарна ще й тим, що ти можеш самостійно змінювати кількість і склад інгредієнтів, спецій і трав, в залежності від своїх уподобань до того чи іншого продукту.

Щоб запекти овочі в духовці, тобі знадобляться:

  • 3 баклажана,
  • 3 болгарських перця,
  • 5 помідорів,
  • 2 цибулини,
  • 300 г печериць,
  • 4 ст. ложки оливкової олії,
  • 1 ст. ложка яблучного оцту,
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту,
  • 1 ст. ложка італійських трав (орегано, базилік, чебрець, паприка, чабер, часник),
  • чорний мелений перець за смаком,
  • цукор за смаком,
  • сіль за смаком.

Як запекти овочі в духовці - рецепт:

Спочатку приготуй маринад. Для цього змішай яблучний і бальзамічний оцет, цукор, сіль, спеції і заправ оливковою олією.

Всі овочі помий, висуши і наріж завтовшки приблизно 1-1,5 см: баклажани, перець і печериці - поздовжніми пластинами, помідори та цибулю - кружальцями.

Потім склади овочі в ємність, залий маринадом, перемішай і залиш на 20 хвилин, щоб вони промаринувалося.

Виклади овочі на решітку гриль і відправляй у розігріту до 200°С духовку на 30-40 хвилин.

Готові овочі переклади на тарілку і подавай гарячими як окрему страву або як гарнір до м'яса чи риби.

Смачного!



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.