Компот з вишні на зиму без стерилізації – прості рецепти консервованого напою

Компот з вишні на зиму без стерилізації – прості рецепти консервованого напою


Напої, закриті в домашніх умовах зі свіжих фруктів, виходять дивно смачними і корисними, зберігають багато вітамінів, а ще нагадують про літо в холодну пору року. Особливо гарний вишневий компот, варити який слід навчитися кожної господині. Читайте, як правильно зробити таку заготовку.


Як зварити компот з вишні на зиму
Підготовка банок для консервуванняІснують спеціальні рецепти без стерилізації. Це означає, що саму заготовку можна відразу закочувати, не залишаючи перед цим в окропі. Однак банки, до того як зробити компот з вишні на зиму, стерилізувати все одно необхідно. Якщо ви зібралися закривати заготовки, то обов’язково повинні знати правила попередньої обробки тари. Крім того, кожній господині слід навчитися правильно вибирати ягоди та інші інгредієнти для вашого напою.

Підготовка банок для консервування

Скляну тару слід підготувати до закатку. Вибирайте тільки цілі банки без тріщин, сколів. Крім того, вам знадобляться кришки. Якщо ви використовуєте металеві, то уважно огляньте їх. Наявність слідів іржі неприпустимо. Тару необхідно стерилізувати одним з таких методів:

Вимийте банки, але не тріть їх, щоб частина води залишилася. Поставте їх у холодну духову шафу і включіть температуру 160 градусів. Тримайте банки там, поки з них не випаруються всі крапельки рідини. Постійно стежте, щоб вони не перегрілися, інакше можуть полопатися.
У чисті банки налийте приблизно по півсклянки води. Помістіть їх в мікрохвильовку. Увімкніть високу потужність і стерилізують дві-три хвилини (дивлячись який обсяг банок).
Наберіть велику каструлю води. Поставте її на вогонь і дочекайтеся закипання. Зверху покладіть якусь грати і розмістіть на ній банки догори дном. Стерилізують їх над парою 10-15 хвилин.
Якщо у вашому будинку є мультиварка, то наберіть в її чашу води. Зверху покладіть решітку для приготування страв на пару. Відкрийте кришку. Увімкніть режим «Варка на пару». Коли вода закипить, поставте банки денцем вгору. Стерилізують приблизно чверть години. Ту ж процедуру ви можете повторити і в пароварці, якщо у вас вона є.
У велику каструлю покладіть дерев’яну дошку (наприклад, обробну). Встановіть на неї банки. Простір між ними заповніть тканиною або капроновими кришками. Залийте проміжки гарячою водою по шийки банок, помістіть каструлю на плиту. Стерилізують їх чверть години з моменту закипання.

Як правильно вибирати ягоди

Як приготувати компот з вишні на зиму Перед тим, як приготувати компот з вишні на зиму без стерилізації, треба підготувати всі продукти. Найважливіший інгредієнт, від якого найбільшою мірою залежить смак напою – це ягоди. Кілька порад для того, щоб консервація вишні на зиму гарантовано вдалася:

Беріть стиглі бордові ягідки з маленькими кісточками. Вони повинні бути дуже ароматними і пружними, без пошкоджень. Найкраще для компоту підійдуть сорти Софійська, Угорська.
За можливості, беріть вишні з хвостиками. Відривати їх бажано безпосередньо перед тим, як приступати до варіння компоту. Тоді напій буде зберігатися набагато довше.
Вишні прекрасно поєднуються з іншими ягодами і фруктами: малиною, полуницею, абрикосами. Можете додавати в компот трохи лимона.
Не змішуйте різні сорти вишень в одній банці. Це може істотно погіршити смак напою.
Вишневий компот на зиму без стерилізації з кісточками
Вишневий компот на зиму без стерилізації з кісточкамиЄ багато різних рецептів приготування ароматного напою. Можете навіть зварити кілька варіантів компоту з вишні на зиму без стерилізації, а потім вибрати потрібний. Пам’ятайте про те, що якщо ви не видаляєте кісточки з ягід, то це скорочує термін зберігання напою. Такий компот необхідно буде вжити протягом року після приготування, інакше в ньому почнуть виділятися шкідливі для здоров’я речовини.

Оптимальні пропорції інгредієнтів

Перед тим , як закрити компот з вишні на зиму без стерилізації, треба підготувати такі продукти для пари трилітрових банок:



цукровий пісок – 0,6 кг,
вишні – 600 г,
вода – 5,4 л.

Приготування сиропу для компоту

Цей спосіб закачування найпростіший. Покрокова інструкція:

Ретельно вимийте ягоди, дайте їм стекти в друшляку. Обірвіть хвостики.
Щоб вишні дали побільше соку, проколіть кожну з них зубочисткою.
Заздалегідь приготуйте і простерилізуйте тару і кришки. За ним розкладіть вишні. Засипте ягоди цукром.
Поставте на вогонь воду і дочекайтеся кипіння. Залийте окропом банки, щоб вишні з цукром були повністю покриті. Прикрийте нещільно кришками, щоб наситити сироп соком.
Через 10 хвилин воду, яка залишилася в каструлі, знову закип’ятіть. Розлийте її, щоб банки були максимально повними. Відразу ж закрутіть.
Поставте банки шийками вниз, укутайте в теплу ковдру. Поверніть їх в нормальне положення, коли охолонуть. До зими зберігайте вишневий компот в темряві. У льох його прибирати необов’язково. Термін придатності такого напою становить не більше одного року.

Як закатати компот з вишні без стерилізації на зиму

У наступному рецепті використовується більше інгредієнтів. Завдяки їх додаванню ви зможете зробити компот більш освіжаючим і незвичайним. Для приготування знадобляться такі продукти:

вишні – 1 кг,
цукор – 2 склянки,
вода – 8 л,
лимонна кислота – 2 ст. л.,
свіжа м’ята – 8 гілочок.
Процес приготування:

Помийте ягоди, обсушити їх на паперових серветках і акуратно відірвіть хвостики. Переберія вишні і викиньте зіпсовані, гнилі.
Змішайте воду з лимонною кислотою і цукром, включите середній вогонь і дочекайтеся, коли рідина закипить. Постійно помішуйте, щоб все крупинки добре розчинилися.
Розподіліть вишні по простерилізувати банкам. Залийте їх сиропом, щоб покривав.
Через чверть години злийте сироп назад в каструлю. Додайте м’яту і знову доведіть всю рідину до кипіння. Вишні нехай залишаються в банках.
Коли сироп закипить, приберіть його з плити. Перед тим, як заливати банки рідиною, потрібно витягнути з неї зварилася м’яту. Заготівлю слід відразу ж закочувати.
Після закрутки переверніть ваш компот вгору денцем, поставте під теплий плед на деякий час. Коли він повністю охолоне, приберіть його в темне місце. Бажано, щоб там було дуже прохолодно.
Відео: смачні заготовки з вишні на зиму





джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.