Малинове варення


Сире варення» з малини


Інгредієнти:
1 кг малини,
1-2 кг цукру.

Приготування:
Малину переберіть і засипте в тазик. Ні в якому разі не мийте малину для «сирого варення»! Засипте цукор, його кількість залежить від часу зберігання - чим довше буде зберігатися варення, тим більше потрібно цукру. Перетріть ягоди з цукром дерев'яним товкачем. Чим довше розтираються ягоди, тим однорідніше виходить варення і менше воно розсиплеться при зберіганні. Бажано не користуватися блендером або м'ясорубкою. Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам, не доходячи до горлечка 1,5-2 см. Поверх варення насипте цукор товщиною приблизно 1 см. Цукор застигне і перетвориться в корочку, яка оберігатиме варення від псування. Укупорьте поліетиленовими кришками або зав'яжіть пергаментним папером. Зберігайте в холодильнику.

Малина, протерта з цукром



Інгредієнти:
1 кг малини,
150-200 мл води,
300 г цукру.

Приготування:
Малину замочіть в підсоленій воді (на 980 мл води - 20 г солі), видаліть спливли личинки, воду злийте, а ягоди акуратно промийте від розсолу. Викладіть малину в емальований таз, додайте воду і нагрійте на слабкому вогні до кипіння. Проваріть протягом 3-4 хвилин і, не охолоджуючи, протріть через сито. До протертої маси додайте цукор, перемішайте, прогрійте до 80 ° С і розфасуйте в стерилізовані банки. Поставте на стерилізацію: 0,5-літрові банки - 16 хвилин, 1-літрові - 20 хвилин з моменту закипання. Засукайте.

Варення-п'ятихвилинка №1

Інгредієнти:
1 кг ягід,
1 кг цукру.

Приготування:
Підготовлену малину засипте цукром і залишіть на 4-5 годин. Злийте виділився сік і прокип'ятіть його протягом 10 хвилин. У сироп опустіть ягоди, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і проваріть протягом 5 хвилин. Розлийте варення по банкам і закатати.

Варення-п'ятихвилинка №2

Інгредієнти:

1 кг ягід,
500 г цукру.

Приготування:
Засипте ягоди в тазу цукром і залиште на 3-4 години до появи соку. Поставте таз на слабкий вогонь і варіть з моменту закипання 5-7 хвилин, акуратно розмішуючи. Розлийте в прогріті стерилізовані банки доверху, закатати, переверніть, закутайте і остудіть.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.