Яскравий рулет, ароматні супи, апетитна паста, смачні кекси та інші винаходи геніального шеф-кухаря.
1. Запечена куряча грудка з гарбузом
складові
- 1 куряча грудка зі шкіркою;
- сіль за смаком;
- 2 гілочки майорану або орегано;
- мелений чорний перець - за смаком;
- ½ червоного перцю чилі;
- ¼ гарбуза;
- 3-4 столові ложки нежирних вершків;
- мелений мускатний горіх - за смаком;
- трохи оливкового масла.
- приготування
Натріть грудку сіллю, перцем і рубаними листям майорану або орегано. Очистіть чилі від насіння і наріжте тонкими часточками. Перекладіть курку в центр форми для випічки і посипте чилі.
Наріжте гарбуз дуже тонкими пластинками і розподіліть їх навколо курячої грудки. Полийте гарбуз вершками і приправити мускатним горіхом, сіллю і перцем.
Збризніть інгредієнти маслом і запікайте 25-35 хвилин при температурі 200 ° C. Курка повинна пропектися, а гарбуз - стати м'якою.
2. Гарбузовий суп-пюре c сирними грінками
складові
- 2 червоні цибулини;
- 2 моркви;
- 4 зубчики часнику;
- 2 черешки селери;
- 2 гілочки розмарину;
- ½-1 червоний перець чилі;
- кілька столових ложок оливкової олії;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- 1 гарбуз (близько 2 кг);
- 2 л курячого або овочевого бульйону;
- 1 чіабатта;
- пармезан - за смаком;
- кілька листя шавлії - опціонально.
- приготування
Наріжте цибулю, моркву, часник і селеру невеликими кубиками. Подрібніть розмарин і очищений від насіння чилі.
У великій сковороді або сотейнику розігрійте частина масла. Обсмажуйте на ньому підготовлені інгредієнти приблизно 10 хвилин до м'якості. Приправте сіллю і перцем.
Очистіть гарбуз від шкірки і насіння і наріжте довільними шматочками. Додайте до овочів гарбуз і бульйон, доведіть до кипіння і варіть ще приблизно 30 хвилин на помірному вогні. Коли гарбуз стане м'якою, пюріруйте суп блендером.
Наріжте хліб скибочками, змастіть маслом і втисніть в кожен тертий сир. Обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору з обох сторін.
Для прикраси можна підготувати хрусткі листя шавлії. У сковороді на середньому вогні розігрійте трохи олії і обсмажуйте листя приблизно 30 секунд. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
При необхідності приправте суп сіллю і перцем. Перед подачею прикрасьте його грінками і листям шавлії і злегка полийте оливковою олією.
3. Яловичина на грилі з запеченої гарбузом
складові
- 1 гарбуз (близько 1-1½ кг);
- 4 зубчики часнику;
- кілька столових ложок оливкової олії;
- 1 пучок чебрецю;
- 1 чайна ложка паприки;
- 1½ кг філе яловичини;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- 1 цибулина.
- приготування
Очистіть гарбуз від шкірки і насіння. Наріжте м'якоть великими кубиками і викладіть разом з неочищеним часником на деко.
Полийте частиною масла, додайте майже все листя чебрецю, посипте паприкою і перемішайте. Накрийте деко фольгою і поставте в розігріту до 180 ° C духовку приблизно на годину.
Наріжте м'ясо скибочками шириною 2 см і натріть з усіх боків сіллю і перцем. На сковороді-гриль розігрійте масло на сильному вогні. Партіями викладайте на сковороду м'ясо і обсмажуйте приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
З останньою партією обсмажте дрібно нарізану цибулю. Посипте готові стейки залишилися листям чебрецю і подавайте з запеченої гарбузом.
4. Запечена паста з гарбузом і рікоттою
- складові
- 1 гарбуз (близько 1 кг);
- кілька столових ложок оливкової олії;
- 2 зубчики часнику;
- 1 пучок базиліка;
- 400 г різаних томатів у власному соку;
- 500 г пенне (паста у вигляді трубочок);
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- 3 столові ложки рікотти;
- 750 мл овочевого бульйону;
- 150 г моцарели;
- трохи пармезану;
- кілька листя шавлії.
- приготування
Очистіть гарбуз від насіння і шкірки і наріжте середніми кубиками. Викладіть їх на деко, полийте олією і поставте в розігріту до 200 ° C духовку на 15 хвилин.
Наріжте часник тонкими пластинками і подрібніть стебла базиліка. У глибокій сковороді розігрійте трохи олії і обсмажуйте пару хвилин стебла базиліка і часник.
Викладіть томати і, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте запечену гарбуз, знову доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин на помірному вогні.
Киньте пасту в киплячу підсолену воду і варіть на пару хвилин менше, ніж зазначено на упаковці. Потім злийте рідину і перекладіть пасту в сковороду з томатним соусом.
Додайте рубані листя базиліка, сіль, перець, рикотту і бульйон. Перемішайте і доведіть до кипіння. Змастіть форму для випічки маслом і перекладіть туди вміст сковороди.
Розподіліть зверху шматочки моцарели, тертий пармезан і змащені маслом листя шавлії. Запікайте пасту при температурі 200 ° C близько 15 хвилин.
5. Гарбузовий рулет з сиром та шпинатом
складові
- 1 гарбуз (1 кг);
- кілька столових ложок оливкової олії;
- щіпка меленого чилі;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- 2 зубчики часнику;
- 60 г цілого очищеного мигдалю;
- 1 чайна ложка насіння фенхелю;
- 6 яєць;
- 80 г пармезану;
- 60 г безглютенової борошна;
- мелений мускатний горіх - за смаком;
- 300 г шпинату;
- 100 г м'якого козячого сиру;
- 150 г рікотти;
- 1 лимон;
- 1 червоний перець чилі.
- приготування
Гарбуз позбавте від насіння і наріжте невеликими шматочками. Викладіть на деко, полийте частиною масла, посипте чилі, сіллю і чорним перцем і перемішайте.
Роздавите часник плоскою стороною ножа і додайте до гарбузі. Запікайте при температурі 190 ° C 45-60 хвилин, поки гарбуз не стане м'якою.
Тим часом розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте на ній мигдаль, насіння фенхелю і трохи солі 3-4 хвилини до золотистого кольору. Потім подрібніть їх в ступці.
Зніміть з гарбуза і часнику шкірку і пюріруйте м'якоть блендером. Відокремте жовтки від білків. Додайте до жовтків тертий пармезан, гарбузове пюре, борошно, мускатний горіх, сіль і перець і перемішайте до однорідної консистенції.
Збийте білки в білу піну і акуратно введіть у гарбузове тісто. Застелите пергаментом деко розміром приблизно 22 × 32 см і розподіліть по ньому тісто тонким шаром. Випікайте при температурі 190 ° C приблизно 15 хвилин.
Розігрійте в сковороді на середньому вогні масло, що залишилося і обсмажуйте шпинат близько 2 хвилин. Остудіть, відіжміть зайву рідину і подрібніть зелень ножем.
Змішайте козячий сир, Рікотта, лимонний сік, терту лимонну цедру, очищений від насіння і подрібнений перець чилі, сіль і чорний перець.
Акуратно переверніть готовий гарбузовий корж на чистий аркуш пергаменту. Розподіліть зверху сирну суміш, відступивши приблизно 2 см від довгого краю. Викладіть на сир шпинат і третина мигдальної суміші.
Починаючи від довгого краю без начинки, акуратно скрутіть корж рулетом. Наріжте його шматочками і посипте перед подачею залишилася мигдальної сумішшю.
6. Пряний суп з гарбузом, індичкою і рисом
складові
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 морква;
- 300 г м'якоті гарбуза;
- 1 невеликий шматочок імбиру;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- мелений чилі - за смаком;
- 1 столова ложка томатної пасти;
- 1 столова ложка пасти каррі;
- 500 г вареної або запеченої індички;
- 400 г різаних томатів у власному соку;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- 750 мл курячого бульйону;
- 300 г рису басматі;
- кілька гілочок кінзи.
- приготування
Наріжте цибулю і часник тонкими часточками, моркву - тонкими кружечками, а гарбуз - невеликими кубиками. Натріть очищений імбир на дрібній тертці.
Розігрійте в глибокій сковороді або сотейнику масло на середньому вогні. Викладіть цибулю, часник, морква, імбир і чілі. Готуйте під кришкою, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими і злегка не підрум'яняться.
Додайте гарбуз, томатну пасту, каррі і шматочки індички і добре перемішайте. Потім введіть томати, сіль, перець і гарячий бульйон. Перемішайте, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.
Всипте басматі і варіть суп до готовності рису. Якщо хочете менш густий суп, візьміть поменше рису. При необхідності приправте сіллю і перцем. Перед подачею посипте суп рубаною кінзою.
7. Пряная запечена гарбуз з беконом
складові
- 1 гарбуз (близько 1-1½ кг);
- 1 столова ложка насіння коріандру;
- мелений чилі - за смаком;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- 4 зубчики часнику;
- 4-6 гілочок розмарину;
- 6 скибочок копченого бекону;
- 1 столова ложка оливкової олії.
- приготування
Розріжте гарбуз навпіл і видаліть насіння. Потім наріжте її тонкими довгими скибочками. Вони повинні бути приблизно однакового розміру.
Викладіть гарбуз на деко. Посипте меленим чилі, сіллю і перцем. Додайте часник, нечищений і роздавлений плоскою стороною ножа, розмарин і бекон.
Полийте все інгредієнти маслом і ретельно перемішайте. Покладіть скибочки бекону на гарбуз. Запікайте при температурі 200 ° C близько 30 хвилин до м'якості гарбуза.
8. Брускетти з гарбузом і козячим сиром
складові
- 1 маленька гарбуз;
- 6 зубчиків часнику;
- 3 гілочки шавлії;
- кілька столових ложок оливкової олії;
- мелений чилі - за смаком;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- 1 житній багет;
- 125 г м'якого козячого сиру.
- приготування
Гарбуз позбавте від насіння і розріжте на кілька частин. Роздавите неочищені зубчики часнику плоскою стороною ножа.
Викладіть гарбуз, часник і частина листя шавлії на деко. Полийте частиною масла, посипте меленим чилі, сіллю і перцем і добре перемішайте.
Запікайте гарбуз при температурі 200 ° C 35-40 хвилин до золотистого кольору і м'якості. Вийміть гарбуз з духовки і остудіть.
Тим часом наріжте багет скибочками і смажте на розігрітій сковороді приблизно по хвилині з кожної сторони. Потім натріть хліб запеченим часником.
Ложкою відокремте м'якоть гарбуза від шкірки і злегка пам'ятаєте виделкою. Викладіть на скибочки хліба гарбузове пюре, сир і листя шавлії і збризніть маслом.
9. Гарбузові кекси з сиром, перцем чилі і насінням
Інгредієнти на 12 кексів
- 600 г м'якоті гарбуза;
- кілька пір'я зеленої цибулі;
- 1-2 червоних перцю чилі;
- 250 г борошна;
- дрібка солі;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 6 яєць;
- 3 столові ложки зернистого сиру;
- 50 г пармезану;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- трохи оливкового масла;
- 1 столова ложка очищених насіння соняшнику;
- 1 столова ложка насіння маку.
- приготування
Натріть м'якоть гарбуза на крупній тертці. Тонко наріжте цибулю і чилі. Змішайте борошно, сіль і розпушувач.
Додайте до гарбузі цибулю, половину чилі, яйця, сир, борошняну суміш, майже весь тертий пармезан, сіль і чорний перець. Перемішайте до однорідної консистенції.
Застелите пергаментом кожне поглиблення форми для випічки кексів і змастіть маслом. Розподіліть по формі тісто, посипте насінням, які залишилися перцем чилі і пармезаном. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 ° C до золотистого кольору.
10. Гарбузові кекси з горіхами і цитрусової глазур'ю
Інгредієнти на 12 кексів
- 400 г очищеної гарбуза;
- 350 г коричневого цукру;
- 4 яйця;
- дрібка солі;
- 300 г борошна;
- 2½ чайної ложки розпушувача;
- жменя волоських горіхів;
- 1 чайна ложка меленої кориці;
- 175 мл оливкової олії;
- 1 стручок ванілі;
- 1 мандарин;
- 1 лимон;
- 140 г сметани;
- 2½ столової ложки цукрової пудри;
пелюстки лаванди - опціонально.
приготування
Подрібніть гарбуз у блендері. Додайте цукор, яйця, сіль, борошно, розпушувач, горіхи, корицю і оливкове масло і ретельно збийте.
Розподіліть тісто по паперовим формочках (попередньо їх треба засунути в поглиблення форми для випічки кексів) і оперувати в духовку, розігріту до 180 ° C, на 20-25 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою: вона повинна виходити з кексів чистою.
Надріжте стручок ванілі уздовж і вийміть насіння. Змішайте майже всю терту цедру мандарина, терту цедру лимона, сік половини лимона, сметану, цукрову пудру і насіння ванілі до однорідної консистенції.
Поки кекси остигають, приберіть глазур в холодильник. Потім змастіть їй кекси і посипте тертою цедрою мандарина і пелюстками лаванди.