Курка з гарбузом в духовці


Сьогодні ми будемо запікати курячі ніжки на подушці з гарбуза з гірчицею і зеленню. Ароматне м'ясо з хрусткою скоринкою , просочене запашними овочевими соками - вдале поєднання, яке варто спробувати!




складові

  • куряча гомілка5-6 шт.
  •  гарбуз600 г
  •  Соняшникова олія2 ст. л.
  •  Дижонская гірчиця1 ст. л. 
  • Вершкове масло50 г
  •  петрушка1 Пуч.
  •  Чорний перець (мелений) за смаком сіль за смаком



приготування

Промийте ніжки, промокніть паперовим рушником і складіть в миску. Натріть м'ясо сіллю, перцем і гірчицею (якщо немає зернистої, підійде будь-яка). Залиште маринуватися на півгодини.
Тим часом зніміть з гарбуза шкіру, видаліть кісточки і наріжте невеликими кубиками.

 Викладіть на деко або в форму. Посоліть, додайте перець. Наріжте половину масла кубиком і посипте гарбуз.
 Запікайте 20 хвилин при 180 градусах, час від часу помішуючи.Замариновану курку обсмажити до золотистого на рослинному і залишках вершкового масла. Якщо використовуєте діжонську гірчицю, накрийте м'ясо кришкою, інакше зерна почнуть вистрілювати з сковороди.Перекладіть ніжки до курки і посипте нарубаної зеленню і часником.
 Запікайте ще 25 хвилин.

 Цей рецепт можна доповнити жменькою горіхів кешью - з ними блюдо стане більш ситним і пікантним. Також курку можна змастити крапелькою меду - для хрусткої і карамелізованою скоринки .

 Смачного!


ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.