Сьогодні ми будемо запікати курячі ніжки на подушці з гарбуза з гірчицею і зеленню. Ароматне м'ясо з хрусткою скоринкою , просочене запашними овочевими соками - вдале поєднання, яке варто спробувати!
складові
- куряча гомілка5-6 шт.
- гарбуз600 г
- Соняшникова олія2 ст. л.
- Дижонская гірчиця1 ст. л.
- Вершкове масло50 г
- петрушка1 Пуч.
- Чорний перець (мелений) за смаком сіль за смаком
приготування
Промийте ніжки, промокніть паперовим рушником і складіть в миску. Натріть м'ясо сіллю, перцем і гірчицею (якщо немає зернистої, підійде будь-яка). Залиште маринуватися на півгодини.
Тим часом зніміть з гарбуза шкіру, видаліть кісточки і наріжте невеликими кубиками.
Викладіть на деко або в форму. Посоліть, додайте перець. Наріжте половину масла кубиком і посипте гарбуз.
Запікайте 20 хвилин при 180 градусах, час від часу помішуючи.Замариновану курку обсмажити до золотистого на рослинному і залишках вершкового масла. Якщо використовуєте діжонську гірчицю, накрийте м'ясо кришкою, інакше зерна почнуть вистрілювати з сковороди.Перекладіть ніжки до курки і посипте нарубаної зеленню і часником.
Запікайте ще 25 хвилин.
Цей рецепт можна доповнити жменькою горіхів кешью - з ними блюдо стане більш ситним і пікантним. Також курку можна змастити крапелькою меду - для хрусткої і карамелізованою скоринки .
Смачного!
ДЖЕРЕЛО