Морквяні деруни з гірчичним соусом
ІНГРЕДІЄНТИ
- 2 скл. натертої на дрібній тертці моркви
- 6 скл. води
- ¼ скл. пшеничного борошна
- 2 яйця
- 3 ст. ложки молока
- 2 ст. ложки дрібно порізаної цибулі
- ¼ ч. ложки солі
- 2 ст. ложки подрібненої петрушки
- олія для смаження у фритюрі
- Для соусу:
- 1 ст. ложка подрібненої петрушки
- 1 ст. ложка винного оцту
- 1 ст. ложка готової гірчиці
- 1 ч. ложка дрібно порізаної зеленої цибулі
- ¼ скл. оливкової олії
ПРИГОТУВАННЯ
В каструлі закип’ятити 6 склянок води. Викласти подрібнену моркву, накрити кришкою і варити 3 хвилини. Відцідити і промити в холодній воді.
Знову процідити і викласти на паперовий рушник. У великій посудині змішати борошно, сіль і перець.
В іншій – молоко і жовтки, збити. З’єднати обидві маси, добре перемішати. В тісто викласти варену морку, подрібнену петрушку, цибулю.
В невеликій посудині на швидкому режимі міксером збити білки до пишноти. Додати білки в тісто, перемішати. У велику сковорідку налити олії, сильно розігріти.
В склянку на третину налити тіста, вилити на сковорідку і смажити близько 2-ох хвилин з кожного боку.
Так – все тісто. У посудині змішати петрушку, оцет, гірчицю і зелену цибулю. Подавати деруни з соусом.