Приготування вареників з квашеною капустою.


Квашена капуста відмінно підходить у вигляді начинки для вареників. Її можна попередньо обсмажити в рослинній олії з цибулею, а можна використовувати в такому варіанті, який я сьогодні вам пропоную. Виходить смачно, хрустко і капустяно.

Блюдо сміливо можна їсти зі сметаною, або ж полити вершковим маслом.

Ліплення займає небагато часу, залежить від кількості вареників, яку ви хочете отримати: у мене пішло всього 30 хвилин з урахуванням замісу тіста. На варку — 7 - 10 хвилин.


Інгредієнти:

  • яйце — 1 шт.;
  • вода — 1 ст.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • борошно — приблизно 3 ст. (може трохи більше);
  • капуста квашена для начинки - 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 0,5 цибулини;
  • масло рослинне — 1-2 ст. л.


Приготування вареників з квашеною капустою.

Тісто для вареників готується з води, яйця і борошна. Розбиваємо яйце в миску, солимо.

Додаємо звичайну питну холодну воду. Розмішуємо.

Всипаємо борошно.

Намагаємося тісто дуже добре промісити, щоб вареники легко ліпилися і не розварювалися при варінні. Замішуємо круте тісто.

Квашену капусту перед застосуванням промиваємо в холодній воді (на ваш розсуд).
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. Відправляємо до квашеної капусти.
Додаємо рослинне масло і перемішуємо. Тісто ділимо на шматочки, з яких розкачуємо рівномірні коржі.
Начинку викладаємо, тісто зліплюємо. Вареник готовий.
Якщо ви не збираєтеся в даний момент готувати вареники, то поміщаємо їх у морозильну камеру. Для цього викладаємо їх на плоску дошку, застелену поліетиленовим мішечком або посипану борошном.
В іншому випадку, вареники відварюємо в киплячій солоній воді, можна з додаванням будь-яких приправ. Час приготування приблизно 10 хвилин.
Приємного смаку.


ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.