5 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ КОТЛЕТ

 




Котлети — це дійсно улюблена страва всіх. Адже причин не любити їх не існує. Ми зібрали 5 смачних рецептів котлет із м'яса, печінки, курочки та грибів. Насолоджуйтеся!


Домашні котлети




Інгредієнти:


свинина – 500 г;

яловичина – 500 г;

сухарі – 200 г;

цибуля – 100 г;

сіль – 2 ч. л.;

перець – за смаком;

сухарі панірувальні – за смаком.

 

Спосіб приготування


Усі продукти виймаємо з холодильника.

Сухарі замочуємо в молоці, щоб вони стали м’якими.

М’ясо пропускаємо через м’ясорубку разом з сухарями та цибулею. Якщо м’ясо жирне, в котлети потрібно додати яйце для того, щоб фарш не розвалювався.

Фарш солимо, перчимо та добре вимішуємо.

У кінці фарш відбиваємо. Формуємо з фаршу котлети товщиною 1 см і паніруємо в сухарях.

На пательні розігріваємо олію, викладаємо в нього котлети і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки на сильному вогні.

Потім температуру зменшуємо до середньої, накриваємо пательню кришкою і готуємо котлети ще 20 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо пару крапель води і пропарюємо котлети під кришкою.

Сирі котлети можна заморозити та зберігати їх у морозилці до 3-х місяців. Перед обсмажуванням заморожених котлет, спочатку потрібно пропарити їх під кришкою на середній температурі близько 5 хвилин, а потім вже смажити.


Печінкові котлети



Інгредієнти:


яловича печінка – 500 г;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

яйце – 1 шт.;

борошно – 2 ст. л.;

вершки – 1 ч. л.;

рослинна олія – 40 мл;

сіль, спеції, приправи, зелень – за смаком.

 

Спосіб приготування


Добре помийте печінку, потім дайте їй висохнути

Наріжте печінку та цибулю невеликими шматками і змішайте.

Пропустіть суміш через м’ясорубку, додайте яйце, вершки, сіль і добре перемішайте до однорідної маси

Додайте борошно і ще раз перемішайте

Продовження рецепта читайте тут.

Ктлети по-аджарськи: рецепт приготування

Курячі котлети



Інгредієнти:


куряче філе – 500 г;

кабачок – 300 г;

морква – 1 шт.;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

часник – 1 зубчик;

яйце куряче – 1 шт.;

сир плавлений – 100 г;

олія рослинна (для смаження) – за смаком;

крохмаль – 1 ст. л.;

сіль – 0, 25 ч. л.;

перець – за смаком;

борошно (для панірування) – за смаком.


Спосіб приготування


Куряче філе, кабачок, моркву, часник і плавлений сир перекручуємо на м’ясорубці. Ретельно перемішуємо.

До отриманої маси додаємо яйце та крохмаль. Солимо та перчимо. Ще раз ретельно перемішуємо.

З фаршу формуємо невеличкі приплюснуті котлетки. Обвалюємо в борошні.

Викладаємо котлети на розігріту пательню та обсмажуємо на рослинній олії по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Плавлений сир зробить курячі котлети більш ситними, а золотава скоринка утримає всю їх соковитість всередині.


Грибні котлети


Інгредієнти:


гриби – 500 г;

жир (для смаження) – 20 г;

сухарі – 0,5 склянки;

яйце – 1 шт.;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

хліб білий – 160 г;

петрушка – 1 ст. л.;

сметана – 2 ст. л.


Спосіб приготування

Гриби пропускаємо через м’ясорубку разом з розмоченим і віджатим білим хлібом, додаємо обсмажені в олії цибулю, яйце, зелень петрушки.

Все перемішуємо, формуємо котлети. Паніруємо в сухарях і в киплячому жирі обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.

Подаємо зі сметаною та зеленню.

Котлета по-київськи




Інгредієнти:

куряча грудка – 2 шт.;

вершкове масло – 140 г;

борошно – 60 г;

панірувальні сухарі – 140 г;

яйця – 2 шт.;

молоко – 100 мл;

зелень петрушки – 20 г;

рослинна олія – 300 мл;


сіль – за смаком;

перець – за смаком.

 


Спосіб приготування


Знімаємо з курячих грудок шкіру, викладаємо їх внутрішньою стороною вгору. Надрізаємо філе уздовж і розпластовуємо кожен шматочок так, щоб помістилася начинка.

Накриваємо грудку харчовою плівкою та обережно відбиваємо до товщини 0,5 см. Підрізаємо білі сухожилля в декількох місцях. Солимо, перчимо.

Зелень петрушки дуже дрібно шаткуємо, складаємо в миску, додаємо вершкове масло кімнатної температури, солимо. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.


джерело



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.