А Ви знаєте,що є така Національна українська страва "Бендерки чи бендерики" ?

 

Українська кухня представлена великою кількістю різноманітних страв. Значною популярністю користуються вироби з тіста - млинці, вареники та пельмені. Однією із найулюбленіших українцями страв вважаються бенедерики. Це трикутні млинці з начинкою, обсмажені на маслі або на олії.

Імовірно, що страва з’явилася у м.Бендери, у другій половині 20-го сторіччя, звідки й виникла назва “бендерки” або “бендерики”. Не дивлячись на те, що їх почали готувати у Придністров’ї, зараз ця страва користується шаленою популярністю на Західній Україні. Їх подають зі сметаною та зеленню, готуючи різноманітні начинки - м’ясо, сир, картоплю чи капусту.

На відміну від налисників чи звичайних млинців, начинку в бендериках використовують тільки у сирому вигляді. При обсмажуванні вони стають хрусткими, рум’яними, соковитими та неймовірно ароматними.

Ви просто зобов’язані скуштувати українську національну страву, яка не змінювалась на протязі багатьох років. Бендерки - ситні, смачні вироби, які можна приготувати самостійно. Але на це у Вас піде багато часу. Тому, за них слід братися, якщо Ви маєте у розпорядженні мінімум 1-2 години. Для приготування бендериків Вам знадобляться:

  • борошно;

  • сіль;

  • яйця;

  • молоко;

  • олія;

  • сир або м’ясний фарш для начинки.

Спочатку, приготуйте звичайне тісто на млинці та випечіть не надто тоненькі вироби.Як начинку можна використати сир із цукром, свино-яловичий фарш, капусту, а також гриби з цибулею.

Покладіть сиру начинку і заверніть млинці у вигляді трикутника. Національна українська страва “бендерки” готова!

Бендерики можна приготувати та подати одразу на стіл, а можна помістити їх в морозильну камеру.

 

Приготувати бендерики можна по-різному, подаючи їх з різними гарнірами, соусами, зеленню та топпінгами:

  • Підсмажити (на маслі або олії);Підсмажити

  • Обсмажити у клярі (використати яйце яйце, сіль/цукор і трішки борошна);

  • Подати під соусом (наприклад, під бешамель, масляним, часниковим, ягідним або кисло-солодким).

Якщо Вам потрібно накрити святковий стіл та здивувати гостей смачними та красивими виробами, або ж приготувати смачний та простий сніданок для всієї родини це саме те, що вам потрібно!




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.