Цей український салат зазвичай подають з майонезом, але він добрий і як пісна страва - з часником і горіхами. Також його можна просто перетерти на дуже дрібній тертці і подавати мов паштет - на хліб. Ми так не пробували, але я дуже часто такий варіант зустрічала в мережі, кажуть - смачний.
Салат з буряка з чорносливом і горіхами: крок за кроком
Нам знадобиться:
2 середні буряки
100 г грецьких горіхів
1,5 склянки чорносливу
5 зубків часнику
4 столові ложки олії
Сіль і чорний перець
1. Буряк відварюємо у 1 літрі води з 1 ч ложкою оцту до м'якості (провіряємо вилкою, якщо протикається - готова)
Оцет дозволяє буряку зберегти колір. Солити, до речі, не обов'язково, буряк містить досить багато натрію
2. Грецькі горіхи товчемо у ступці або січемо ножем.
3. Чорнослив замочуємо в окріп на 10 хвилин, зціджуємо і подрібнюємо ножем або в комбайні, що дрібніше то краще. Він додає салату потрібної кислинки, тому мусить бути розподілений більш-менш рівномірно.
4. Часник пропускаємо через часничницю, змішуємо з олією, сіллю і перцем. Настоюємо хвилин 5.
6. Тим часом чистимо буряк і нарізаємо його на тонку соломку (або натираємо на тертці).
7. Змішуємо його з горіхами та чорносливом, заправляємо часничною олією і даємо салату трохи настоятися - хвилин 15.