Картоплю тушковану з м'ясом можна приготувати не тільки на обід або вечерю для всієї родини, але і для святкового столу. Страва дуже ситна, смачна і зігріваюча, а приготування не вимагає багато сил і часу.
Замість свинини я іноді використовую також м'ясо яловичини, страва виходить менш жирною.
Готувати картоплю тушковану з м'ясом найзручніше в казані або в глибокій чавунній сковороді.
Інгредієнти для приготування картоплі тушкованої з м'ясом:
Свинина 500 г
Картопля 1 кг
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Сметана 2 ст.л.
Лавровий лист 1-2 шт.
Приправи - за бажанням (чорний мелений перець, суміш перців та інші)
Сіль - за смаком
Рослинна олія ~100 мл
Рецепт приготування картоплі тушкованої з м'ясом:
1. Підготувати м'ясо, цибулю і картоплю. М'ясо промити, просушити і нарізати однаковими, середнього розміру, шматочками. Почистити картоплю. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
2. У казанку або глибокій сковороді добре розігріти олію і викласти в нього нарізане м'ясо, обсмажити протягом 2-3 хвилин і додати порізану цибулю, обсмажувати ще 3-4 хвилини.
3. Налити в казанок гарячої кип'яченої води (але не холодної), щоб трохи покривала м'ясо, дати закипіти і прикрутити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 15-20 хвилин.
4. Картоплю порізати (не дуже дрібно) і додати до м'яса. Посолити і додати лавровий лист. За бажанням, можна додати будь приправи. Додати пару ложок сметани і тушкувати до готовності картоплі 15-20 хвилин. В кінці приготування додати зелень кропу, цибулі або петрушки.
Тушкувати м'ясо з картоплею 15-20 хвилин
Тепер ви знаєте, як приготувати картоплю тушковану з м'ясом смачно і просто! До страви найкраще підійдуть будь-які овочеві салати.
Смачного!