Капусняк на копчених реберцях


Інгредієнти на 3,5 л. води:
квашена капуста - 500 г
копчені реберця - 300 г
картопля - 500 г
морква - 100 г
цибуля - 150 г
квасоля темна - 2 склянки
лавровий лист - 2 шт.
олія для смаження
борошно - 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
часник - 4-5 зубчиків
зелена цибуля (за смаком)
 Капусняк на копчених реберцях.



Приготування:
Варимо квасолю.
Бажано квасолю замочити на 8-12 годин (можна на ніч) тоді вона звариться швидше. Поміняти воду і варити до готовності.
Варимо реберця.
Копчені реберця покласти в каструлю з водою і варити 30 хв. на невеликому вогні.
Додаємо квашену капусту.
Квашену капусту промити, добре її відтиснути і додати в каструлю з реберцями.
Додаємо картоплю.
Слідом додати порізану кубиками картоплю, довести до кипіння і варити 25-30 хв.
Перетираємо квасолю.
А тим часом зварену квасолю невеликими порціями викласти на друшляк і перетерти м'ялкою, щоб відділити м'якоть від шкірки. В перем'яту квасолю потрохи доливайте воду, в якій вона варилася.
Буває квасоля з дуже тонкою шкіркою. Таку квасолю можна просто відцідити, добре розім'яти м'ялкою і разом з водою, в якій вона варилася, додати в каструлю.
Додаємо перетерту квасолю в каструлю.
Квасолеве пюре додати в каструлю і посолити капусняк.
Обсмажуємо цибулю.
Порізану півкружельцями цибулю смажити на олії 7-8 хв.
Додаємо моркву і обсмажуємо.
Потім додати потерту на крупній терці моркву і обсмажити.
Додаємо зажарку в каструлю.
Додати в каструлю обсмажені моркву і цибулю, а також лавровий лист.
Готове тісто.
В цій же сковорідці спасерувати на олії 2 ст. л. борошна до світло-коричневого кольору і також додати в каструлю.
Вичавлюємо в каструлю часник.
Слідом в каструлю вичавити часник, проварити ще 2 хв., накрити кришкою і дати настоятись 20-30 хв.
Капусняк з копченими реберцями готовий.
Капусняк на копчених реберцях готовий.
При подачі поперчити свіжомеленим чорним перцем і присипати зеленню за смаком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!


ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.