Інгредієнти:
курка (в мене філе) - 600 г
ріпчаста цибуля - 500 г
томатне пюре - 150 г
вершкове масло - 80-100 г
вершки (20 % і вище) - 150 г
цукор - 1 ч. л.
корінь імбиру - приблизно 4 см
свіжий гострий перець - півстручка
часник - 4 зубчики
приправа карі - 1 повна ст. л.
сіль - за смаком
Курка в соусі карі. Інгредієнти.
Приготування курки в соусі карі.
Цибуля, порізана кубиками.
Ріпчасту цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.
Розтоплене вершкове масло.
На великій сковороді розтопити вершкове масло.
Цибуля смажиться на вершковому маслі.
В сковорідку викласти цибулю і, помішуючи, смажити її на невеликому вогні приблизно 30 хв. Цибуля не має підсмажитись, а лише ледь-ледь зарум’янитись. Цибулю важливо регулярно помішувати, щоб не пригоріли окремі шматочки , тому що це може зіпсувати смак страви.
Шматки курячого філе.
Курку порізати невеликими шматками.
Курка смажиться.
В окремій сковорідці розігріти рослинну олію, викласти туди курку і на великому вогні швидко її обсмажити до півготовності, або трошки відварити курку в невеликій кількості води чи ненадовго помістити в розігріту духовку.
Дрібно порізані корінь імбиру, пекучмй перць та часник.
Поки смажиться цибуля з куркою, слід приготувати пасту карі. Часник і імбир почистити від шкірки, перець очистити від насіння і перетинок. Підготовлені інгредієнти подрібнити ножем.
Імбирь, часник, перець та сіль в ступці.
Імбир, часник і перець викласти в ступку, додати чайну ложку солі і все добре перетерти до пюреподібного стану. Можна скористатись блендером.
Додаємо карі.
Потім до перетертих інгредієнтів додати 1 ст. л. карі і ретельно перемішати.
Пасту з карі додаємо до цибулі.
Отриману пасту додати до пасерованої цибулі, перемішати.
Додаємо томатне пюре.
Слідом додати томатне пюре. Перемішати. Для пюре помідори слід опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти з них шкірку і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.
Наливоємо воду в сковорідку.
Потім влити 250-300 мл води. Довести до кипіння і посолити.
Додаємо курку.
В соус викласти курку, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні готувати приблизно 20 хв.
Наливаємо вершки.
Після цього додати вершки, при потребі страву досолити і довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням, на цьому етапі приготування до страви можна додати подрібнену зелень петрушки чи кінзи.
Курка в соусі карі готова.
Курка в соусі карі готова. Як правило така страва подається з рисом.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!