Всілякі домашні наливки з вишні відомі практично всім любителям застіль і посиденьок. Яскраво-рубінова густа ароматна наливочка прикрасить будь-яке меню і доведеться до душі всім. А на відміну від покупних напоїв, вона ще й безпечна, адже ми можемо бути впевнені в якості і натуральності використовуваного сировини. Наливка з вишні в домашніх умовах готується зовсім просто. А сам процес настільки цікавий, що може перетворитися на незвичайне хобі. Отже, спробуємо приготувати наливку зі свіжих стиглих вишень.
Вибір сировини та її підготовка
Насамперед нам потрібні вишні, цукор і горілка. Ягоди повинні бути стиглі, соковиті і ароматні. Строгих правил по сорту вишні немає, підійде практично будь-яка. Ідеальний варіант - кисло-солодка. Всі ягоди потрібно ретельно вимити, видалити з них плодоніжки. Горілку варто використовувати якісну, без зайвих домішок. А цукор краще брати великий, так як він не повинен танути дуже швидко.
Видаляти Чи кісточки?
Це питання досить спірне. Одні професіонали радять витягувати, інші категорично наполягають на тому, щоб залишати ягідки цілими. Справа в тому, що самі кісточки надають готовому напою невелику гірчинку. Але деяким вона за смаком. Так що при ухваленні рішення варто орієнтуватися на власні переваги. А ще краще спробувати обидва способи, щоб зрозуміти, як краще і смачніше виходить наливка з вишні. У домашніх умовах видалити кісточки дуже просто, навіть якщо немає спеціального пристосування - з цим завданням відмінно справляється звичайна англійська шпилька.
Зразкові пропорції продуктів
Наливка з вишні в домашніх умовах може бути приготована в порційних пляшках або більш великої бутлі на кілька літрів. Тим, хто тільки почав освоювати процес, буде простіше експериментувати з літрової і півторалітрової посудом. Співвідношення ягід, горілки і цукру за вагою приблизно однакове. На літрову пляшку піде приблизно по півкілограма інгредієнтів. Варто враховувати ще й ступінь солодощі самих ягід. Якщо використовуються вишеньки солодких сортів, кількість цукру краще скоротити. Все-таки наливка повинна Кислий.
Як зробити наливку з вишні
.У чисту, а краще простерилізованих посуд (пляшку, банку) щільно складаємо вишні до самого верху.
.Засипаємо цукром і акуратно трясемо ємність, щоб кристали цукру розподілилися по всій ягідної масою.
.Заливаємо горілкою, щоб ягоди потонули.
.Щільно закупорюють, прибираємо в темне місце, забуваємо про неї тижні на 3.
.Через 20-25 днів дістаємо посуд, акуратно зціджуємо горілку через фільтр.
.Зціджене сік додати до горілки, а можна зберегти і використовувати для приготування десертів: тортів, тістечок, цукерок.
Корисна наливка з вишні
У домашніх умовах такий наливкою можна не тільки пригощати гостей. Її можна додавати в гарячий чай по одній ложечці - це підвищить опірність організму вірусам, допоможе позбутися кашлю, зігріє при перемерзання, поліпшить сон. А ще вишнева наливка підвищує рівень заліза в крові і розріджує кров. Крім того, регулярне вживання цього напою допомагає позбутися артритів і подагри.
1 коментарі
А где же сам рецепт и пропорции? В наполненную до верха вишнями бутыль сахар не насыпать.
Reply