Шашлички з курки в духовці - красиве, соковита і апетитна страва з пікантним смаком, який йому надають часник і коріандр в складі маринаду. Легко стане улюбленою святковою або повсякденною стравою, до того ж не надто трудомістка в приготуванні.
Інгредієнти:
Філе курки - 600 г
Рослинна олія - 2 ст.л.
Часник - 2 зубчики
Цукор - 1 ст. л.
Коріандр - 1 ст. л. (сухий або свіжий)
Соєвий соус - 1 ст. л.
Перець червоний мелений, сіль
Рецепт приготування шашличків з курки:
1. Шпажки попередньо замочити у воді на 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб в процесі запікання шпажки не вбирає в себе сік з м'яса і шашлички не вийшли сухими.
2. Куряче філе нарізати довгими смужками.
3. Приготувати маринад. Для цього змішати рослинне масло, цукор, соєвий соус, коріандр, пропущений через чеснокодавку часник, сіль і перець.
4. Філе курки нанизати гармошкою на шпажку, замочити в приготованому маринаді, накрити і прибрати в холодильник на 2 години, щоб промаринувалося.
5. Після того, як м'ясо промаринувалося, викласти його у форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 200°С духовку на 25 хвилин. Через 15 хвилин перевернути шашлички на іншу сторону.
Подавати зі свіжими овочами, зеленню або салатом!
Смачного!