Овочі по-корейськи - це смачно і корисно, їх можна приготувати в будь-який час року - і влітку і взимку, як альтернативу різним солінням. Рецепт маринаду універсальний - саме такий маринад готується не тільки для приготування овочів, але і для моркви по-корейськи. Але не тільки морква - інші овочі, замариновані у такий спосіб, виходять не менш смачними.
Для цього рецепта я використовувала моркву і капусту кольрабі. Замість них також можна використовувати будь-які інші овочі, які вам до смаку - капусту білокачанну або пекінську, огірки, буряк, баклажани і цвітну капусту і т.д. Можна поєднувати натерту моркву з нарізаними або натертими овочами. Якщо будете використовувати цвітну капусту - її потрібно попередньо опустити на кілька секунд в киплячу воду. Якщо використовуються баклажани - попередньо поріжте їх на кубики і відваріть.
Цей же маринад можна використовувати для моркви по-корейськи, як було сказано вище. Для цього натріть її на спеціальну терку і залийте приготовленим маринадом.
Інгредієнти для приготування маринованих овочів по-корейськи:
Морква 2 кг
Капуста кольрабі 2 кг
Червоний перець 1 ч.л.
Коріандр (або хмелі-сунелі) 1 ст.л.
Часник 2 зубчики
Рослинна олія 2/3 склянки
Цукор 1 склянка
Сіль 2 ст.л.
Оцет 1 склянка
Холодна кип'ячена вода 1 склянка
Рецепт приготування маринованих овочів по-корейськи:
1. Овочі нарізати: моркву кружечками, а капусту квадратними або прямокутними шматочками. Я роблю це за допомогою фігурного ножа для овочів. Скласти в емальовану або скляну каструлю або миску.
2. Зробити маринад. Для цього необхідно перемішати рослинне масло з червоним перцем, коріандром або хмелі-сунелі, подрібненим часником, цукром і сіллю, оцтом і холодною водою.
3. Приготовленим маринадом залити овочі і поставити зверху гніт - наприклад, можна покласти тарілку і зверху поставити банку з водою. Дуже зручно це зробити ввечері - на ранок все готово!
Смачного