Пити чи не пити: 7 "за" і "проти" кави




Одні не можуть без нього жити, інші - скаржаться на жарти з тиском, які він творить, зневоднення і тахікардію. Одним з ним солодко, іншим - гірко. Хто це? Ну звичайно ж кава. 
Користь і шкода цього напою постійно оскаржуються. Любителів кави, мабуть, все ж більше, ніж її ненависників, але все ж в обох таборах постійно трапляється поповнення.

Ми вирішили розібратися і розставити по поличках плюси і мінуси споживання кави.


Чим корисна кава
До складу напою входять вітаміни, мінерали, протеїни і антиоксиданти, які продовжують молодість і насичують організм усім необхідним.

Кофеїн підсилює дію деяких знеболюючих засобів.

Кава зменшує крепатуру і м'язові спазми під час інтенсивних тренувань. Тренери іноді навіть радять спортсменам випивати 2 чашки напою перед особливо сильними фізичними навантаженнями.

Споживання кофеїну знижує ризик розвитку деяких захворювань: хвороби Паркінсона, хвороби Альцгеймера, діабету, раку ротової порожнини, астми, інсульту, цирозу печінки, жовчнокам'яної хвороби.

Завзяті кавомани менше схильні до розвитку раку грудей. А жінки, що випивають 5 чашок кави в день на 57% рідше страждають від будь-яких онкологічних захворювань, ніж ті, хто випиває 1 чашку і менше.

Чоловікам кава у великих кількостях допомагає уникнути особливо небезпечної форми раку простати.

Кава - ще й корисне добриво для саду, так як збагачує грунт азотом.

Чим шкідлива кава


Надмірне вживання кави може завдати шкоди організму.

Кава змінює відтінок зубної емалі, позбавляючи тебе ідеальної білосніжної усмішки.

Міцна кава здатна порушити режим сну, викликати слухові галюцинації, підвищити кров'яний тиск і вивести з організму корисні речовини, так як є сечогінною.

Під час обсмаження, кавові зерна піддаються обробці високими температурами і в них можуть утворитися канцерогени.

Кава належить до культур, які найбільше обробляються пестицидами.

Цей напій викликає печію, а тому ранкова чашка американо може зіпсувати тобі день.

Тільки в класичному еспресо і американо 0 ккал, всі інші добавки роблять твій напій не таким «нешкідливим» для фігури. Наприклад, 100 г вершків додадуть у стаканчик близько 80 ккал, одна ложка карамелі - 25 ккал, а звичайне незбиране молоко - 18.


ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.