М'ясний рулет з грибами й овочами на Великдень


М'ясний рулет з грибами й овочами на Великдень

Категорія: Страви з м'яса Опубліковано: 1 квітня 2016Переглядів: 388
Шукайте цей та інший рецепт у категоріях: Страви з м'яса, Великодні страви, Страви з грибів, Страви з овочами, Другі страви

Чекаєш на гостей, складаєш романтичне меню тет-а-тет або вигадуєш сімейний обід вихідного дня? Приготуй м'ясний рулет з грибами, перцем, морквою і зеленню − цей рецепт виручить тебе в будь-якій ситуації.
Такий м'ясний рулет виходить просто надзвичайним! Ніжне, соковите, насичене і смачне м'ясо просочується грибним ароматом і просто тане в роті. Краще, звичайно, готувати м'ясний рулет зі справжніми лісовими грибами, однак і печериці теж непогано вписуються в загальний смаковий букет. З м'яса прекрасно підійде в міру жирна свиняча м'якоть - ошийок або задня частина.

Інгредієнти:
1 кг свинячої м'якоті,
200 г твердого сиру,
400 г печериць (або 100 г сухих білих грибів),
2 моркви,
1 болгарський перець,
3 зубки часнику,
1 пучок зеленої цибулі,
1 ст. ложка майонезу,
3 ст. ложки олії,
100 мл сухого білого вина,
2 ч. ложки крупнозернистої гірчиці, 
чорний мелений перець за смаком, 
1 ч. ложка цукру, 
сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Якщо ти використовуєш сухі гриби, то заздалегідь залий їх окропом і залиш на 30 хвилин, щоб вони набрякли.

М'ясо помий, обсуши, зріж плівки. По центру шматка зроби поздовжній надріз, не доходячи до низу 1 см. Потім розверни пласт і зроби надрізи праворуч і ліворуч, знову ж таки не доходячи до краю 1 см. В результаті у тебе має вийти пласт м'яса з приблизно однаковою товщиною.

М'ясо гарненько і рівномірно відбий. Посоли, посип цукром, спеціями і змасти гірчицею.

Набряклі гриби промий і поріж соломкою. Печериці поріж невеликими шматочками. Моркву і болгарський перець поріж соломкою. Подрібни зелену цибулю. Часник пропусти через часничницю. Сир потри на крупній тертці.

Змішай гриби, моркву, перець, зелену цибулю, сир, посоли і поперчи. Виклади начинку на м'ясо і розрівняй по всій поверхні.

Зверни м'ясний рулет, перев'яжи його товстою натуральною ниткою або ж скріпи дерев'яними шпажками, щоб він тримав форму. Виклади рулет у товстостінну форму для запікання з високими бортиками.

Приготуй соус. Для цього з'єднай олію, майонез, вино, посоли і поперчи за смаком і гарненько перемішай.

М'ясний рулет полий соусом і відправляй у розігріту до 200°С духовку на 1,5 години. Періодично поливай рулет соком, що виділяється.

Готовий рулет трохи остуди і поріж на порційні шматочки. Подавай фарширований м'ясний рулет із картопляним або рисовим гарніром, салатом і зеленню.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.