Як приготувати плов із морепродуктами


Якщо ти любителька морепродуктів, то тобі стануть в нагоді сьогоднішні поради про те, як приготувати плов саме з цим продуктом.

Існує дуже багато різноманітних рецептів плову на будь-який смак: зі свининою, куркою, овочами, сухофруктами і навіть морепродуктами. Ось про те, як приготувати смачний плов із морепродуктами, ми тобі і розповімо.
Можна готувати плов в одному посуді, але якщо ти кулінар-початківець, тобі легше буде відварити рис і обсмажити морепродукти окремо. Так набагато простіше зорієнтуватися в готовності кожного з цих важливих складових плову - не переварити одне і не залишити сирим інше.

Інгредієнти:
1 склянка рису,
200 г очищених креветок,
200 г очищених мідій,
1 філе кальмара,
3 зубки часнику,
2 ст. ложки оливкової олії,
1-2 лаврових листки,
суміш перців за смаком,
сіль за смаком,
1 стакан води або бульйону.

Спосіб приготування:

Перед тим, як приготувати плов із морепродуктів, їх слід розморозити. Філе кальмара поріж невеликими кубиками.

Часник поріж тонкими пластинками. На сковороді в розігрітій оливковій олії обсмаж часник 3 хвилини.

Потім поклади кальмари, перемішай, а через 2 хвилини додай креветки та мідії і обсмажуй, помішуючи, ще пару хвилин.

Залий морепродукти бульйоном або водою і тушкуй на повільному вогні під кришкою 10 хвилин.

Водночас відвари рис у великій кількості води до стану аль денте. Злий воду і промий рис холодною водою.

Додай рис у сковороду з морепродуктами. Поклади лавровий лист, перець, сіль і перемішай. Плов із морепродуктами буде готовий через 5 хвилин.



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.