Незрівнянний аромат грибів і ніжність курячого м'яса роблять це блюдо воістину королем на обідньому столі! Такі млинці під сметанним соусом просто тануть у роті.
Інгредієнти:
-10-12 млинців,
-1 кг курки,
-400 мл сметани,
-50 г вершкового масла,
-50 г твердого сиру,
-2 яєчних жовтки,
-400 г печериць,
-2 цибулини,
-зелень (кріп, петрушка),
-1 ст. ложка борошна,
-1 лавровий лист,
-3 горошини духмяного перцю,
-чорний мелений перець за смаком,
-сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Курку відвари в підсоленій воді до готовності з цибулиною, лавровим листом і духмяним перцем. Остуди, відділи м'ясо від кісток і подрібни.
Дрібно поріж цибулю. Печериці поріж пластинками. Подрібни зелень. Сир потри на крупній тертці.
Спасеруй цибулю в маслі 5 хвилин, додай гриби і готуй їх на середньому вогні, поки не випариться рідина, приблизно 15 хвилин. Наприкінці додай борошно, потім половину сметани, посоли і поперчи за смаком.
Змішай гриби з куркою і зеленню. Якщо начинка надто густа, то влий трохи курячого бульйону.
Наповни начинкою млинці, загорни їх трубочками і виклади в форму для запікання.
Змішай жовтки з сиром і рештою сметани. Залий сметанним соусом млинці з грибами і куркою і відправляй у розігріту до 200°С духовку на 15-20 хвилин.
Подавай млинці з куркою і грибами гарячими.