Баня для шкіри


Банні процедури корисні для всього організму, але ефект від регулярного відвідування парної помітний, насамперед, на шкірі - чисті пори, здоровий колір, приємна пружність і бархатистість тканин. У лазні потрібно дотримуватися послідовності процедур.


Перед тим, як зайти в парильню, ретельно очистіть шкіру - прийміть теплий душ без мила і очищаючого гелю, щоб зберегти природні жири шкіри. Змийте всю косметику з обличчя, а в кінці процедури включіть холодну воду. Такий контраст тренує судини і готує їх до розширення. Обличчя і тіло повинні бути чистими, тому що залишки косметичних засобів порушують процеси потовиділення та повітрообміну під час процедури. На губи нанесіть шар гігієнічної помади, так як під впливом сухого повітря вони можуть потріскатися. Надіньте на голову шапочку - так ви захисті себе від перегріву.

Нанесіть на шкіру тіла домашній скраб - суміш із дрібної куховарської або морської солі і меду. Злегка розітріть шкіру поки ви знаходитесь в парилці, трохи полежте - час перебування в парній обмежте 6-7 хвилинами. Вийшовши з кімнати, змийте скраб під теплим душем, витріть тіло і обличчя сухим рушником, випийте чашечку трав'яного чаю і приступайте до косметологічних процедур.

Остигаючу шкіру потрібно пом'якшити - найпростіше зробити масляну маску. Приготуйте будь-яку рослинну олію, нанесіть його на шкіру тіла круговими рухами. Якщо шкіра обличчя суха і лущиться, то змастіть цим же складом особа. Пюре з вареної картоплі з додаванням сметани або вершків нанесіть на шкіру під очима і навколо рота - ніжні тканини потребують додаткового харчування. На верхні повіки покладіть компреси з ромашки або зеленого чаю.

Після останнього відвідування парної очистіть шкіру водою, потім трохи обсушити, нанесіть на шкіру повік і обличчя живильний крем легкої текстури або гель. Тіло зволожите косметичним молочком або ланоліновим складом.

Якщо у вас немає можливості відвідувати лазню регулярно, то влаштовуйте парні процедури для шкіри обличчя будинку. Приготуйте ємність з киплячою водою, додайте в неї трохи сухих трав (ромашка, евкаліпт, шавлія) і подихайте парою, накрившись рушником. Через 15 хвилин вмийтеся, обробіть обличчя скрабом, накладіть спочатку живильну маску, а потім протріть шкіру тонізуючим і звужують пори складом. Банні процедури підвищують тонус шкіри, очищають її, повертають молодість, здоров'я і красу.



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.