Тоді зберігається найбільше корисних речовин, а вигляд і аромат залишаються, як у свіжих продуктів. Для заморожування найкраще запастися пластиковими контейнерами чи спеціальними пакетами для заморожування, які герметично закриваються. Адже коли продукт заморожують відкритим чи коли в упаковці залишається багато повітря, городина пересихає, змінює колір та втрачає смак.
Усі овочі (крім огірків) можна заморожувати сирими. У багатьох випадках все-таки краще овочі бланшувати, щоб запобігти зміні забарвлення і смаку. Овочі слід розрізати на шматки (кольорову капусту розібрати на суцвіття) і проварити в підсоленій воді 2-4 хвилини, в залежності від виду. Потім охолодити в крижаній воді, добре просушити і заморозити.
Заморожені помідори
1 спосіб: помідори помити, витерти насухо, порізати кружальцями і викласти на вистелений кулінарною плівкою піднос в один шар. Заморозити помідори і уже замороженими упакувати в пакети для заморожування. Такі помідори чудово стануть у нагоді для приготування пирогів, піц, тощо.
2 спосіб: помідори помити, надрізати навхрест і залити окропом. Через 2-3 хв. відцідити і одразу залити холодною водою. Злити воду і зняти з помідор шкірку. Порізати, розкласти у контейнери і заморозити. Такі помідори знадобляться для соусів і заправок.
3 спосіб: Помідори почистити від шкірки, як описано у попередньому способі, змолоти блендером (можна протерти крізь сито, щоб прибрати кісточки), розкласти у порційні контейнери і заморозити.
Зелений горошок
Горошок вилущити, занурити в окріп на 2 хв., відцідити, залити холодною водою, ще раз відцідити, просушити, розкласти в пакети для заморожування, випустити повітря і заморозити. Цей спосіб зберігає яскраво-зелений колір горошку, підходить він також для зерен кукурудзи.
Стручкова квасоля
Квасолю почистити, порізати на шматочки, занурити в окріп на 2 хв., відцідити, залити холодною водою, ще раз відцідити, просушити і заморозити.
джерело
джерело