ОВОЧЕВА ЗАПРАВКА «ІДЕАЛЬНИЙ ЧЕРВОНИЙ БОРЩ» НА ЗИМУ👇😊🍵🍲


ОВОЧЕВА ЗАПРАВКА «ІДЕАЛЬНИЙ ЧЕРВОНИЙ БОРЩ» НА ЗИМУ👇😊🍵🍲


Перевірений рецепт борщової заправки, у якій найбільш вдало підібрані інгредієнти. Так, звісно, знавці скажуть, що правильний борщ повинен готуватися виключно зі свіжих продуктів та ще й умлівати у печі. Абсолютно правильно! Але що робити господиням, які працюють нарівні з чоловіками, та молодим мамам, яким угору ніколи глянути, не те що півдня чаклувати над каструлею борщу? Наша порада: витратити кілька годин своєї літньої відпустки та закрутити заправку для 10-ти борщів. Або й більше. 

Інгредієнти для консервованої борщової заправки 


  • 3 кг капусти 
  • 2 кг червоних столових буряків 
  • 1 кг помідорів 
  • 0,5 кг цибулі
  • 0,5 кг моркви 
  • 3 ст. ложки солі 
  • 2 ст. ложки цукру 
  • 1 скл. олії 
  • спеції до смаку. 

Як приготувати овочеву заправку для червоного борщу 

Усі овочі ретельно помити і почистити. 
Капусту нашаткувати, буряки та моркву потерти на грубій тертці. 
Помідори змолоти у блендері на пюре або пропустити через м’ясорубку. 
Цибулю дрібно посікти та підсмажити в невеликій кількості олії до прозорості. 
Усі подрібнені овочі скласти у простору каструлю, додати сіль, цукор, спеції, олію, перемішати і залишити на 1,5 години, щоб пустили сік. 
Перемішати усю овочеву масу та поставити на середній вогонь. 
Після закипання зменшити вогонь та варити 40 хвилин, час від часу помішуючи. 
Тим часом ретельно вимити та простерилізувати (наприклад, висушити в негарячій духовці) 0,5-літрові банки – приблизно 10 штук. 
Готову борщову заправку киплячою розкладати в теплі банки, одразу ж закручувати бляшаними кришками. Перевернути догори дном та вкрити щільною тканиною. Так витримати до повного охолодження банок. 

Як варити борщ із консервованої овочевої заправки. 

У підсолений м’ясний бульйон (3-4 літри) додати 4-5 порізаних картоплин. Коли картопля буде майже готова, викласти в каструлю усю борщову заправку (0,5 л), перемішати, скуштувати додати сіль, цукор до смаку та варити борщ до готовності. За 5 хвилин до завершення, покласти перемелене сало з потовченим часником, спеції та зелень. Вимкнути вогонь і дати борщу «відпочити» 15 хв., щоб усі аромати змішалися. Подавати зі сметаною та пампушками.



джерело


Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.