ЗЕФІР В ДОМАШНІХ УМОВАХ


ЗЕФІР В ДОМАШНІХ УМОВАХ


Такий зефір ніжний і легкий – аж тане у роті. Втім, він відрізняється від магазинного, хоча це аж ніяк не означає, що магазинний зефір кращий. Спробуйте приготувати зефір у домашніх умовах – і ви переконаєтеся, що цей рецепт таки має право на життя. 

Інгредієнти для зефіру 


  • 200 грамів цукру 
  • 5-6 білків 
  • 200 грамів вершків 
  • 10 грамів желатину 
  • 200 грамів фруктового чи ягідного сиропу 
  • цукрова пудра 

Як приготувати зефір у домашніх умовах 

У каструлю з фруктовим чи ягідним сиропом всипати цукор і варити суміш, поки вона не стане густішою. Потрібно постійно помішувати, щоб маса не підгоріла. 
Охолоджені білки збити на круту піну. Вершки окремо теж збити. 
Желатин залити кількома ложками води і підігріти, щоб він розчинився. 
У суміш сиропу та цукру, збиваючи, додати вершки, тоді – білки, наостанок – желатин. Форму, куди виливатимете зефір, посипати щедро цукровою пудрою. Вилити масу і зверху її теж посипати пудрою. 
Можна за допомогою харчової плівки сформувати ковбаску, яку потім порізати на шматочки. 
Готовий зефір покласти у холодильник на 2-3 години.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.