Такий зефір ніжний і легкий – аж тане у роті. Втім, він відрізняється від магазинного, хоча це аж ніяк не означає, що магазинний зефір кращий. Спробуйте приготувати зефір у домашніх умовах – і ви переконаєтеся, що цей рецепт таки має право на життя.
Інгредієнти для зефіру
- 200 грамів цукру
- 5-6 білків
- 200 грамів вершків
- 10 грамів желатину
- 200 грамів фруктового чи ягідного сиропу
- цукрова пудра
Як приготувати зефір у домашніх умовах
У каструлю з фруктовим чи ягідним сиропом всипати цукор і варити суміш, поки вона не стане густішою. Потрібно постійно помішувати, щоб маса не підгоріла.
Охолоджені білки збити на круту піну. Вершки окремо теж збити.
Желатин залити кількома ложками води і підігріти, щоб він розчинився.
У суміш сиропу та цукру, збиваючи, додати вершки, тоді – білки, наостанок – желатин. Форму, куди виливатимете зефір, посипати щедро цукровою пудрою. Вилити масу і зверху її теж посипати пудрою.
Можна за допомогою харчової плівки сформувати ковбаску, яку потім порізати на шматочки.