Салат «Літня смакота»


Смакота (Smakotainfo.com) пропонує легкий та смачний салат - Літня смакота. Ваш організм буде насичений тривалий час, але ця смачна страва не перевантажить вашого шлунку.


Рецепт приготування салату «Літня смакота»
  • Баклажани – 2 штуки
  • Помідори – 4 штуки (невеликі)
  • Яйця (варені) – 4 штуки
  • Сир твердий – 150 г
  • Горіхи волоські – 50 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Майонез – 200 г
  • Сіль – за смаком


Заливаємо помідори кип'ятком на хвилину, виймаємо, знімаємо з них шкірочку. Тепер, звільнені від шкірки помідори, нарізуємо кубиками. Якщо помідори "потечуть", бажано злити рідину.

Беремо ядра волоських горіхів та січемо їх ножем. Зварені яйця та твердий сир натремо на грубій тертці.

Баклажани помити, просушити. Зубочисткою проколоти у декількох місцях. Ставимо їх у духовку та запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Після запікання з баклажанів треба зняти шкірку та дати їм прохолонути. Баклажани нарізати кубиками. Додати щіпку солі, 1-2 зубчики часнику та ретельно усе перемішати.

Всі інгредієнти готові, формуємо салат.

Можна обрати прозорий посуд. Можна робити у невеличкій роз'ємній формі для випікання. Потім, після викладання салату, кільце потрібно вийняти.

Салат викладається шарами.
  • 1 шар – баклажани + горіхи, зверху сіточка з майонезу.
  • 2 шар – помідори та майонез
  • 3 шар – яйця, сітка з майонезу
  • 4 шар – сир


Кожен шар можна трішки підсолити - до смаку.
Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. Технологии Blogger.