Інгредієнти:
- 140 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 140 г чорного, рубленого шоколаду
- 2 яйця
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- 3 ст. л. сметани
- 200 г цукру
- 100 г пшеничного борошна
- 0,5 ч. л. розпушувача
Крем:
- 250 мл охолоджених вершків 36%
- 50 г охолодженого маскарпоне
- 1 ст. л. цукру-пудри
Шоколадний соус:
- 70 г чорного порубленого шоколаду (або чорного і молочного пів на пів)
- 70 мл вершків 36%
- Всі складники повинні бути кімнатної температури.
- Борошно та розпушувач просіяти.
До горнятка покласти масло та молока, нагріти до розчинення масла. Зняти з вогню, додати подрібнений шоколад і почекати 2 хвилини, потім розмішати до однорідного стану. Легко остудити.
В миску вбити яйця, додати ваніль, сметану та цукор. Вимішати до поєднання складників.Додати охолоджений шоколад, потім борошно і добре вимішати.
Готове тісто розкласти в паперові формочки на 3/4 висоти і пекти при температурі 170С приблизно 25-30 хвилин. Остудити.
Для крему збити всі складники.
Для соусу вершки довести до кипіння, зняти з вогню, додати подрібнений шоколад та перемішати. Остудити.
Прикрасити зверху полуницею.