КУРКА З ЯБЛУКАМИ ЗАПЕЧЕНА В ДУХОВЦІ


КУРКА З ЯБЛУКАМИ ЗАПЕЧЕНА В ДУХОВЦІ


Цілу курку фаршируємо нарізаними яблуками і запікаємо в духовці до золотистої скоринки. Яблука краще вибирати кисло-солодкі на смак і тверді. До яблук можна додати курагу, чорнослив, що додасть нашій курочці оригінальний смак і аромат. 

  • Інгредієнти: 
  • ціла курка 
  • 2-3 яблука 
  • майонез 
  • сіль 
  • спеції 
  • трохи олії 
  • курага, чорнослив (за бажанням) 


Приготування: 
Курку миємо і видаляємо зайву вологу серветками. Всередині і зверху посипаємо курку сіллю, спеціями, злегка втираємо і залишаємо хвилин на 20. 

Якщо вирішено курку готувати з курагою, тоді курагу миємо і кожну розрізаємо вздовж, навпіл. За допомогою ножа з тонким гострим лезом, акуратно відділяємо шкіру курки від м'яса в декількох місцях і в отримані «кишеньки» укладаємо курагу зрізом вниз, до м'яса. Потім змащуємо курку майонезом всередині. За бажанням, в майонез можна додати роздавлений часник. 

Яблука нарізаємо на дольки, видаливши серцевину і вкладаємо їх у всередину курки. До яблук можна додати трохи кураги або чорносливу, але це за бажанням. 

Краї з'єднуємо дерев'яними зубочистками або зшиваємо товстою ниткою і обмазуємо всю курку, зверху, майонезом. 

Форму трохи змащуємо маслом і укладаємо на неї нашу підготовлену курку. 

Ставимо в гарячу духовку і запікаємо близько години, при температурі в духовці 180-190 градусів. У процесі запікання температуру можна зменшувати або збільшувати, залежно від бажаного результату зовнішнього вигляду готової курки.

Також, під час запікання, курку з яблуками в духовці, необхідно перевернути кілька разів, щоб вона просмажилася рівномірно з усіх боків. 

Готову курочку подаємо в гарячому вигляді з зеленню, овочами або овочевим салатом.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.