Цілу курку фаршируємо нарізаними яблуками і запікаємо в духовці до золотистої скоринки. Яблука краще вибирати кисло-солодкі на смак і тверді. До яблук можна додати курагу, чорнослив, що додасть нашій курочці оригінальний смак і аромат.
- Інгредієнти:
- ціла курка
- 2-3 яблука
- майонез
- сіль
- спеції
- трохи олії
- курага, чорнослив (за бажанням)
Приготування:
Курку миємо і видаляємо зайву вологу серветками. Всередині і зверху посипаємо курку сіллю, спеціями, злегка втираємо і залишаємо хвилин на 20.
Якщо вирішено курку готувати з курагою, тоді курагу миємо і кожну розрізаємо вздовж, навпіл. За допомогою ножа з тонким гострим лезом, акуратно відділяємо шкіру курки від м'яса в декількох місцях і в отримані «кишеньки» укладаємо курагу зрізом вниз, до м'яса. Потім змащуємо курку майонезом всередині. За бажанням, в майонез можна додати роздавлений часник.
Яблука нарізаємо на дольки, видаливши серцевину і вкладаємо їх у всередину курки. До яблук можна додати трохи кураги або чорносливу, але це за бажанням.
Краї з'єднуємо дерев'яними зубочистками або зшиваємо товстою ниткою і обмазуємо всю курку, зверху, майонезом.
Форму трохи змащуємо маслом і укладаємо на неї нашу підготовлену курку.
Ставимо в гарячу духовку і запікаємо близько години, при температурі в духовці 180-190 градусів. У процесі запікання температуру можна зменшувати або збільшувати, залежно від бажаного результату зовнішнього вигляду готової курки.
Також, під час запікання, курку з яблуками в духовці, необхідно перевернути кілька разів, щоб вона просмажилася рівномірно з усіх боків.
Готову курочку подаємо в гарячому вигляді з зеленню, овочами або овочевим салатом.