Компонент, виявлений в оливковій олії, який називається олеокантал, має протизапальну властивість, схожу на дію ібупрофену або ацетилсаліцилової кислоти – нестероїдних протизапальних препаратів.
Результати цього дослідження не тільки свідчать про корисність регулярного споживання оливкової олії, яка може приносити довгостроковий позитивний результат, аналогічний позитивній дії ібупрофену або ацетилсаліцилової кислоти, а й підтверджують інші добре відомі корисні властивості оливкової олії - зокрема, зниження ризику серцево-судинних і онкологічних захворювань на прикладі регіонів, де населення споживає цей продукт у великих кількостях (наприклад, у країнах Середземномор'я).
Автори дослідження відзначають: «Отримані результати наводять на думку, що споживання олеоканталу (оливкової олії) протягом тривалого часу може допомогти захиститися від певних захворювань».
«Найкращий лікар - той, хто знає про те, що більшість медикаментів не приносять ніякої користі». - Бенджамін Франклін
джерело