Ви тільки уявіть: димляча, ароматна, соковита, смачна….
І, найголовніше, зроблена своїми руками.
В основному ковбаси готують зі свинини, ну а ми з вами приготуємо ковбаски з баранини в духовці.
Отже, приступимо:
Рецепт ковбасок з баранини в духовці.
Склад:
- м’ясо баранини – 1,5 кг;
- свиняче сало – 1,2 кг;
- горілка (коньяк) – 50 р;
- часник – 15 зубков;
- гіркий перець;
- сіль;
- кишки для начинки.
Ковбаски в духовці
Крок 1.
Промиваємо, в першу чергу, кишки.
У теплу воду додаємо соду ( на 1 літр води – 3 – 4 ст. л. соди) і залишаємо кишки полежати в цьому розчині.
Потім промиваємо кишки під проточною водою, щоб вимити весь «пахне» осад.
Крок 2.
Далі негострої стороною ножа знімаємо з жирової оболонки залишок.
Тільки робити це потрібно акуратно, щоб не пошкодити кишки. Робимо це з обох сторін ( з зовнішньої і з внутрішньої).
Крок 3.
У підсумку кишки повинні вийти у нас тонкими прозорими, без всяких неприємних запахів.
Крок 4.
Баранину та сало дрібно нарізаємо, додаємо роздавлений часник, гіркий перець, сіль, коньяк /горілку. Все ретельно перемішуємо.
Крок 5.
Наповнюємо кишки отриманою сумішшю (розмір ковбасок вибираєте на свій розсуд) і залишаємо в холодильнику на 5 годин, щоб м’ясо рівномірніше просолилось.
Крок 6.
Розігріваємо духовку до температури 220*.
Крок 7.
Проколюємо ковбаски в декількох місцях виделкою і викладаємо на деко.
Крок 8.
Приблизно 15-20 хвилин запікаємо ковбаски в гарячій духовці, а потім зменшуємо вогонь і запікаємо до готовності.
І, вуаля, смачненька, соковита, запашна ковбаска готова.
Приємного апетиту!