Приготування ковбасок в духовці


На великі свята у селах (як зазвичай) готують домашню ковбасу.


Ви тільки уявіть: димляча, ароматна, соковита, смачна….

І, найголовніше, зроблена своїми руками.

В основному ковбаси готують зі свинини, ну а ми з вами приготуємо ковбаски з баранини в духовці.

Отже, приступимо:

Рецепт ковбасок з баранини в духовці.

Склад:

  •   м’ясо баранини – 1,5 кг;

  •   свиняче сало – 1,2 кг;

  •   горілка (коньяк) – 50 р;

  •   часник – 15 зубков;

  •   гіркий перець;

  •   сіль;

  •   кишки для начинки.


Ковбаски в духовці

Крок 1.

Промиваємо, в першу чергу, кишки.

У теплу воду додаємо соду ( на 1 літр води – 3 – 4 ст. л. соди) і залишаємо кишки полежати в цьому розчині.

Потім промиваємо кишки під проточною водою, щоб вимити весь «пахне» осад.

Крок 2.

Далі негострої стороною ножа знімаємо з жирової оболонки залишок.

Тільки робити це потрібно акуратно, щоб не пошкодити кишки. Робимо це з обох сторін ( з зовнішньої і з внутрішньої).

Крок 3.

У підсумку кишки повинні вийти у нас тонкими прозорими, без всяких неприємних запахів.

Крок 4.

Баранину та сало дрібно нарізаємо, додаємо роздавлений часник, гіркий перець, сіль, коньяк /горілку. Все ретельно перемішуємо.

Крок 5.

Наповнюємо кишки отриманою сумішшю (розмір ковбасок вибираєте на свій розсуд) і залишаємо в холодильнику на 5 годин, щоб м’ясо рівномірніше просолилось.

Крок 6.

Розігріваємо духовку до температури 220*.

Крок 7.

Проколюємо ковбаски в декількох місцях виделкою і викладаємо на деко.

Крок 8.

Приблизно 15-20 хвилин запікаємо ковбаски в гарячій духовці, а потім зменшуємо вогонь і запікаємо до готовності.

І, вуаля, смачненька, соковита, запашна ковбаска готова.

Приємного апетиту!



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.