Час приготування – 2 години 25 хвилин + охолодження
Інгредієнти на 6 порцій:
- фарш свинячий і курячий по 500 г
- яйця 2 шт.
- цибуля ріпчаста 1 головка
- часник 1 -2 зубчики
- масло топлене 2 ст. ложки
- вино біле сухе 1 стакан
- чебрець рубаний 1 ч. ложка
- мускатний горіх мелений 1/2 ч. ложки
- бекон 250 г
- морква 2 шт.
- спаржа зелена маринована 200 г
- перець червоний мелений
Приготування:
Цибулю дрібно наріжте, яйця збийте. Часник порубайте. Фарші змішайте, поперчіть, додайте яйця, цибулю , часник, масло, мускатний горіх, чебрець і вино. Масу збийте, посоліть.
Бекон розріжте на тонкі, майже прозорі довгі скибочки. Моркву наріжте уздовж вузькими часточками.
Скибочками бекону вистелити дно і стінки довгастої форми для запікання так, щоб кінці скибочок звисали з форми. У форму викладіть 1/3 приготованої м'ясної маси, на неї вкладете, чергуючи, половину спаржі і часточок моркви. Зверху покладіть ще 1/3 м'ясної маси, на неї - спаржу і моркву, що залишилися, і, нарешті, шар маси, що залишилася. Скибочки бекону загорніть до середини форми, накриваючи масу. Форму накрийте фольгою.
Запікайте террін 2 години при 170°С. Охолодіть і помістіть в холодильник. Коли террін добре охолоне, вийміть його з форми і наріжте скибочками. Подавайте з тостами і зеленим салатом.