Інгредієнти на 4 порції:
- крупа гречана 2 склянки
- гриби білі сушені мелені 2 ст. ложки
- яйця 4 шт.
- грудинка копчена 4 скибочки
- цибуля ріпчаста 2 головки
- вода 4 склянки
- масло вершкове 4 ч. ложки
- зелень кропу дрібно рубана 4 ч. ложки
- перець чорний мелений
- сіль
- Приготування:
- У горщики розкладіть нарізані дрібними кубиками грудинку і цибулю, додайте гриби і крупу, посоліть, поперчіть, влийте гарячу воду.
- Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте кашу 1 годину при 180 °С.
- У кожен горщик випустіть по яйцю, покладіть чайну ложку масла і варіть кашу ще 5-10 хвилин, до готовності яєць.
- При подачі посипте рубаною зеленню.