Інгредієнти на 6 порцій:
- гарбуз 500 г
- чорнослив без кісточок 150 г
- масло вершкове 3 ст. ложки
- вода 1 1/2 склянки
- цукор 3 ст. ложки
- сік лимонний 1 ст. ложка
- цедра лимона терта 1 ст. ложка
- фундук рубаний 2 ст. ложки
Приготуваня:
Гарбуз очистіть і наріжте кубиками.
Чорнослив промийте, залийте гарячою водою і залиште на 20 хвилин, потім дрібно наріжте.
У горщики розкладіть шарами, чергуючи, гарбуз і чорнослив, кожен шар поливаючи розтопленим маслом, посипаючи цукром і цедрою і збризкуючи лимонним соком. Влийте гарячу воду, в якій замочували чорнослив. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте гарбуз з чорносливом 40 хвилин при 180-200 °С.
При подачі посипте горіхами і оформіть листочками м'яти.