Пісний гарбуз, тушкований з чорносливом




Інгредієнти на 6 порцій:

  • гарбуз 500 г
  • чорнослив без кісточок 150 г
  • масло вершкове 3 ст. ложки
  • вода 1 1/2 склянки
  • цукор 3 ст. ложки
  • сік лимонний 1 ст. ложка
  • цедра лимона терта 1 ст. ложка
  • фундук рубаний 2 ст. ложки

Приготуваня:
Гарбуз очистіть і наріжте кубиками.

Чорнослив промийте, залийте гарячою водою і залиште на 20 хвилин, потім дрібно наріжте.

У горщики розкладіть шарами, чергуючи, гарбуз і чорнослив, кожен шар поливаючи розтопленим маслом, посипаючи цукром і цедрою і збризкуючи лимонним соком. Влийте гарячу воду, в якій замочували чорнослив. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте гарбуз з чорносливом 40 хвилин при 180-200 °С.

При подачі посипте горіхами і оформіть листочками м'яти.



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.