Бананові пончики


Любителі домашньої випічки часто бувають незадоволені своєю фігурою, і це одна з причин, по якій багато хто з них відмовляють собі в такому задоволенні, як солодощі. Однак у цієї проблеми, як практично в усіх інших, є відмінне рішення. Завжди можна використовувати банан для тіста. Цей фрукт не тільки самий доступний практично круглий рік, але і один з самих смачних і корисних.


Нагодувати дітей сніданком, коли на столі пончики, не складе труднощів. Ну, а якщо пончики з бананів та ще з горішками, то мамам не потрібно турбуватися, що їх діти неправильно харчуються.

Інгредієнти:
  • масло для змащування форми;
  • 1-1/2 склянки борошна;
  • 3/4 склянки темного цукру;
  • 1/2 чайної ложки харчової соди;
  • 1/2 чайної ложки солі крупного помелу;
  • 1/4 чайної ложки пекарського порошку;
  • 1/4 чайної ложки кориці;
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха;
  • 2 стиглих банана;
  • 1 яйце;
  • 1/2 склянки яблучного пюре без цукру;
  • 1/2 столової ложки екстракту ванілі.


Для глазурі:
85 грам вершкового сиру;
3 столові ложки цукрової пудри;
2 столові ложки молока;
1/4 чайної ложки екстракту ванілі;
1/4 склянки волоських горіхів.


Готуємо бананові пончики.

Три четверики склянки цукру можливо забагато, враховуючи, що банан сам по собі теж дуже солодкий, але тим, хто займається розумовою працею це не так страшно: цукор допомагає роботі мозку.




До темного цукру додайте просіяне через сито борошно, сіль, пекарський порошок, корицю і свіжий мускатний горіх і відставте ненадовго в сторону.

2

Використовуйте толкачик або інше пристосування, за допомогою якого Ви готуєте картопляне пюре, розімніть в середній мисці банани.

3

До розім'ятого банану додайте яблучне пюре, екстракт ванілі і одне яйце.

4

Гарненько перемішайте.

5

Перемішайте пюре і сипучі інгредієнти.

6

Якщо на смак тісто Вам сподобалося, то в запеченому вигляді воно Вам сподобається ще більше.


7

Змастіть форму для пончиків. Для цього використовуйте оливкове, кокосове або вершкове масло.
Кожну формочку наповніть тістом на 3/4. Поставте в духовку, розігріту до 160-165 градусів, і випікати 17-20 хвилин.

9

Дайте постояти 5 хвилин, щоб пончики трохи охололи. Якщо Ви готуєте в одній формі, то дайте їй охолонути до кінця, перш ніж приготувати наступну партію. Зручніше, звичайно, якщо у Вас є кілька однакових форм.

10


Поки пончики остигають, є час, щоб приготувати глазур.
Для цього Вам знадобляться екстракт ванілі, вершковий сир, цукрова пудра, молоко. Змішайте злегка підтоплений (навіть трохи підігрітий) вершковий сир з цукровим порошком і екстрактом ванілі.
Перемішуйте і почніть поступово вливати молоко, поки маса не досягне потрібної консистенції. Постарайтеся не зробити глазур занадто рідкою, так вона не дасть потрібного ефекту.
Накришіть трохи волоських горіхів.
Занурте в глазур пончик.




Повторюйте процедуру з усіма пончиками і викладіть їх на решітку для запікання.

16

Посипте подрібненими горіхами.

17

Ці пончики за смаком нагадують кекси і, якщо у Вас немає спеціальних форм можна скористатися формами для кексів.

Безумовно такий сніданок не залишиться на тарілках, а буде з'їдений до останньої крихти.


Смачного!

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.