Як Лікувати Синдром хронічної втоми


Синдром хронічної втоми (СХВ) - це одне з недавно з'явилися захворювань, яке в багатьох сенсах обумовлено специфікою життя в сучасних мегаполісах і сучасним ритмом життя. Основними симптомами цього захворювання є підвищена стомлюваність, апатія, м'язові болі, постійне перенапруження, депресія, сонливість або безсоння, які тривають місяцями або навіть роками.


Багато з тих, хто вже давно цікавиться, як лікувати синдром хронічної втоми, знають що ефективних і швидкодіючих засобів для повного позбавлення від цієї недуги немає, а можна тільки використовувати комплексний підхід, який вимагає терпіння і часу для отримання бажаних результатів.

Цей підхід включає такі елементи, як правильне збалансоване харчування, ведення рухливого способу життя, застосування деяких лікарських трав і народних коштів, а також інших методів альтернативної медицини. У першу чергу, тим, хто страждає від СХУ необхідно звернути увагу на свій режим харчування. У раціон рекомендується включати більше білкової їжі, а також слід вживати побільше свіжих овочів і фруктів. Потрібно уникати алкогольних та інших міцних напоїв, а ще необхідно регулярно вживати корисні для організму продукти, такі як мед, горіхи, сухофрукти, та ін

Як лікувати синдром хронічної втоми з допомогою нерідних коштів? У першу чергу, можна використовувати різні засоби для зміцнення імунітету, найпопулярнішими з яких є ехінацея та женьшень. Екстракти, настоянки і інші продукти з цих трав необхідно приймати регулярно. Також, є цілий ряд інших корисних при СХУ лікарських трав і рослин, таких як кропива, конюшина, алое, материнка, м'ята, татарник та багато інших. Відмінними засобами для зміцнення імунітету є часник, лимони та інші цитрусові, а також такі солодкі ліки, як різні варення: журавлинне, малинове, кизилове і так далі.

Прекрасним засобом, який може допомогти позбавитися від симптомів СХВ і поліпшити загальне самопочуття вважаються масажі. Для них можна використовувати різні заспокійливі ефірні олії: лавандова, жасминове та інші. В якості ще одного способу, як лікувати синдром хронічної втоми можна регулярно приймати спеціальні теплі заспокійливі ванни: вони вважаються дуже ефективними для заспокоєння болів в м'язах і депресії. Для ванн можна використовувати ті ж ефірні масла, а також відвари таких лікарських трав, як чистотіл, кропива, подорожник, евкаліпт, материнка, валеріана і так далі.

Нарешті, описані вище підходи до лікування СХВ цілком можна поєднувати із запропонованими спеціалістами медикаментозними видами терапії. Зокрема, вони можуть бути направлені на заспокоєння нервової системи та позбавлення від стресів. Пам'ятайте, що для підвищення ефективності лікування необхідно розробити суворо індивідуальний план лікування, оскільки симптоми цієї недуги і ступінь їх вираженості зазвичай бувають дуже різними. Для того, щоб дізнатися більше про те, як лікувати синдром хронічної втоми, поспілкуйтеся з фахівцями, практикуючими методики і підходи альтернативної медицини.



джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.