Як Підвищити Імунітет Дитини Народними Засобами


На жаль, хороший і міцний імунітет зараз велика рідкість, тим більше у дітей. Тому сприяє велика кількість факторів, включаючи генетику, бідний раціон харчування, висока ступінь забруднення навколишнього середовища та багато інших.


Сучасні мами часто замислюються про те, як підвищити імунітет дитини народними засобами, адже вони є перевіреними століттями і доступними способами зміцнити імунну систему. Крім того, у поєднанні зі здоровими звичками харчування та здоровим способом життя, народні засоби діють просто відмінно, допомагаючи організму дитини боротися і уникати багатьох серйозних захворювань.

Найбільш відомими і поширеними засобами для зміцнення імунітету є трави та лікарські рослини : в першу чергу, женьшень і ехінацея. Можна використовувати екстракти з цих трав, їх досить накапати в чай ??або інші напої. Також можна використовувати відвари і настої таких трав, як кропива, ромашка, череда, листя суниці, шабельник, алое, литися берези, м'ята, меліса, іван-чай і так далі. Але, запитаєте ви, як підвищити імунітет дитини народними засобами такого роду, адже вони не завжди смачні і часто бувають гіркими? Для ласунів і ласунів існують спеціальні смачні кошти для імунітету.

Прекрасними і смачними "стравою" для зміцнення імунітету вважається варення з чорної смородини і чорноплідної горобини. Також можна давати дитині компот або солодкий чай з додаванням плодів шипшини. Прекрасним іммуноукрепляющєє засобом є натуральний мед, а найулюбленішим у дітлахів іммуноукрепляющєє ласощами можна вважати знамениту суміш меду, лимона, горіхів і сухофруктів: змішати по 100 г подрібнених кураги, родзинок, меду і волоських горіхів, додати цедру 1 великого лимона, вживати по 1 чайній ложці вранці і ввечері. Що може бути смачніше і корисніше?

Крім того, одним із самих популярних і відомих способів, як підвищити імунітет дитини народними засобами, є загартовування. Це спосіб не обов'язково включає обливання холодною водою, що таїть у собі чимало небезпек. Загартовуватися можна на повітрі і на сонці, а найкращий варіант загартування в наш час - це перебування на свіжому повітрі або біля моря. До цього питання необхідно підходити дуже уважно і серйозно, адже важливо враховувати багато індивідуальних чинників, що стосуються здоров'я вашої дитини, тому краще проконсультуватися з цього приводу з вашим педіатром. Читайте також - Методи загартовування дітей - Здоров'я Дітей у Ваших руках.

Нарешті, пам'ятайте про важливість розвитку здорових звичок харчування і прагнення до ведення активного способу життя у ваших малюків. Раціон дитини повинен бути збалансованим, ситним, а також містити якомога більше свіжих овочів і фруктів, головних джерел вітамінів та поживних речовин. Якщо ви серйозно замислюєтеся про те, як підвищити імунітет дитини народними засобами, майте на увазі, що для отримання найкращих результатів, оптимальним буде поєднання зазначених вище заходів. Тільки тоді ваша дитина швидко зміцніє і перестане страждати від частих простудних та інших захворювань.



ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.