Смачне і корисне морозиво без клопоту!
- банани - 5-6 шт,
- цукрова пудра (можна замінити медом) - 1-2 столових ложки (за смаком),
- сік лимона - 1 столова ложка
Приготування
Банани очистити, нарізати кружальцями, скласти в контейнер і заморозити (близько 4-6 годин).
Заморожені банани перекласти в блендер.
Додати цукрову пудру і сік лимона.
Збити в блендері до однорідної консистенції.
Порада 1. Спочатку бананова маса буде крупчастою, неоднорідною, але при подальшому збиванні вийде однорідне гладке бананове пюре.
Порада 2. За бажанням, разом з бананами можна подрібнити в блендері шоколад і горіхи (смажений мигдаль, фундук і т.п.).
Також, можна додати трохи кокосового молока. А для непісного варіанту трохи молока або вершків.
Перекласти збиту масу в пластиковий контейнер і прибрати в морозилку на 3-4 години.
Порада 3. Щоб морозиво вийшло більш однорідної консистенції і без кристаликів льоду, його можна протягом перших двох годин заморозки, двічі збити міксером або занурювальним блендером.
Ложкою для морозива, змоченою в гарячій воді, зробити кульки і розкласти бананове морозиво по креманках.
Готове морозиво можна полити будь-яким сиропом або розтопленим шоколадом, або посипати тертим шоколадом.
Приємного Вам апетиту!