Пиріг з вишнею
- Для тіста:
- 1,0-1,2 кг борошна,
- 2 ст. теплої води,
- 1 ст. рослинної олії,
- 50 г дріжджів,
- сіль, цукор.
- Для начинки:
- 500-600 г вишні без кісточок свіжої або консервованої,
- 2-3 ст.л. цукру,
- 2 ст.л. сухарів.
Приготувати пісне дріжджове тісто, поставити в тепле місце щоб підросло, двічі зробити обминку. Розкачати з тіста круглий корж товщиною 1 см, покласти у змащену олією форму, на шар тіста насипати сухарі, на них рівним шаром ягоди, змішані з цукром. Поверх начинки нанести тонку палітурку зі смужок тіста, нарізаного гофрованим ножем. Бортик пирога загнути так, щоб він прикривав кінці переплетень, змастити солодким міцним чаєм, спекти при температурі 180-200 градусів до зарум'янювання. За допомогою лопаточки обережно витягти пиріг і викласти на блюдо.
Джерело