Пиріг з вишнею


Пиріг з вишнею


  • Для тіста: 
  • 1,0-1,2 кг борошна, 
  • 2 ст. теплої води, 
  • 1 ст. рослинної олії, 
  • 50 г дріжджів, 
  • сіль, цукор. 

  • Для начинки: 
  • 500-600 г вишні без кісточок свіжої або консервованої, 
  • 2-3 ст.л. цукру, 
  • 2 ст.л. сухарів.

Приготувати пісне дріжджове тісто, поставити в тепле місце щоб підросло, двічі зробити обминку. Розкачати з тіста круглий корж товщиною 1 см, покласти у змащену олією форму, на шар тіста насипати сухарі, на них рівним шаром ягоди, змішані з цукром. Поверх начинки нанести тонку палітурку зі смужок тіста, нарізаного гофрованим ножем. Бортик пирога загнути так, щоб він прикривав кінці переплетень, змастити солодким міцним чаєм, спекти при температурі 180-200 градусів до зарум'янювання. За допомогою лопаточки обережно витягти пиріг і викласти на блюдо.



Джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.