- Картопля - 1 кг
- Олія для смаження
- Сіль - за бажанням і смаком
Для начинки:
- Квасоля - 1 склянка відвареної
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія - 2 ст. ложки
- Часник - 2 зубки
- сіль
- Перець чорний мелений
- Для заправки:
- Цибуля ріпчаста - 2 головки
- Зелень петрушки і кропу - 2 ст. ложки порізаної
Заздалегідь замочити і відварити квасолю. Цибулю порізати четвертькільцями і обсмажити на рослинному маслі. Часник продавити через часникодавку . Змішати смажену цибулю разом з маслом , в якому вона смажилася , з квасолею , часником , сіллю і перцем.
Помолоти за допомогою блендера.
Очистити і натерти картоплю як на деруни. Відкинути на друшляк і дати стекти рідині. При бажанні можна картопляну масу трохи посолити. Солі достатньо в начинці і заправці.
Набирати рукою картопляну масу і на долоні робити з неї коржик. На неї викласти 1 ст. ложку приготованого квасоляного паштету .
Закріпити краї і надати форму зразів.
Обсмажити зрази на розігрітій олії з усіх боків на помірному вогні. Викласти на тарілку.
Для заправки на олії, обсмажити цибулю, порізану половинками кілець. Посолити, посипати чорним меленим перцем і змішати з порізаною зеленню. Викласти заправку на зрази.
Приємного апетиту!