Рецепт солодощів, які не містять нічого шкідливого. Обов’язково візьміть собі на замітку, щоб якось приготувати. Зефір виходить ароматний, солоденький, з легкою кислинкою, ніжний, повітряний, наче суфле. І дорослим сподобається, і діти будуть просто в захваті.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 200 г полуниці (можна замороженої)
- 15 г швидкорозчинного желатину
- 150 г цукрової пудри
- ½ лимона
ПРИГОТУВАННЯ
1. Полуницю розморозити, сік не виливати.
2 .Ягоди змолоти в блендері в пюре.
3. Желатин залити 100 мл полуничного соку. Дати йому набухнути, поставити на вогонь, нагрівати, помішуючи, до повного розчинення желатину, до кипіння не доводити.
4 .Розчинений желатин влити в полуничне пюре, додати цукрову пудру, сік лимона, добре вимішати і охолодити до кімнатної температури.
5 .Охолоджену, але не до кінця застиглу масу збивати міксером на високій швидкості 6-7 хвилин, доки не посвітлішає і не загустіє.
6 .Викласти збиту масу в форму, застелену харчового плівкою, розрівняти. Поставити в холод на 3-4 години.
7. Охолоджене суфле порізати квадратиками або витиснути фігурними формочками для печива. Кожен шматочок обваляти в цукровій пудрі.