Рецепт полуничної наливки природного бродіння без додавання спирту чи горілки. Ароматна, солодка, у міру міцна. Якщо усі зимові заготовки полуниці у вас уже позаду, а ягоди ще залишилися, неодмінно спробуйте приготувати цей напій. Такого насиченого аромату і чудового кольору ви ніколи не знайдете у магазинних аналогах.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ДОМАШНЬОЇ ПОЛУНИЧНОЇ НАЛИВКИ
ЯК ПРИГОТУВАТИ ДОМАШНЮ НАЛИВКУ З ПОЛУНИЦЬ
Стиглі полуниці помити у холодній воді, перебрати, повідривати хвостики.
Підготувати чисту і суху 3-літрову банку.
Маленькі ягідки класти в банку цілими, а великі розрізати навпіл. Засипати цукром шарами, по мірі наповнення банки. Останнім шаром повинен бути цукор.
Горлечко банки зав’язати чистою марлею, поставити в тепле сонячне місце на 3-4 дні.
Коли почнеться процес бродіння, зняти марлю, вдягнути на горлечко банки і щільно зав’язати стерильну, промиту від тальку медичну рукавичку (на пальчиках голочкою зробити дірочки) і поставити банку в тінь при тій же кімнатній температурі.
Процес бродіння може тривати в середньому від 2-х до 3-х тижнів (залежно від температури в кімнаті, чим вона вища – тим швидше).
Коли процес закінчиться і рукавичка здується – полунична наливка готова. Процідити напій, розлити в чисті пляшки, закоркувати.
У темному прохолодному місці наливка може зберігатися кілька років.
джерело
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ДОМАШНЬОЇ ПОЛУНИЧНОЇ НАЛИВКИ
- 2,2 кг полуниці
- 800 г цукру
ЯК ПРИГОТУВАТИ ДОМАШНЮ НАЛИВКУ З ПОЛУНИЦЬ
Стиглі полуниці помити у холодній воді, перебрати, повідривати хвостики.
Підготувати чисту і суху 3-літрову банку.
Маленькі ягідки класти в банку цілими, а великі розрізати навпіл. Засипати цукром шарами, по мірі наповнення банки. Останнім шаром повинен бути цукор.
Горлечко банки зав’язати чистою марлею, поставити в тепле сонячне місце на 3-4 дні.
Коли почнеться процес бродіння, зняти марлю, вдягнути на горлечко банки і щільно зав’язати стерильну, промиту від тальку медичну рукавичку (на пальчиках голочкою зробити дірочки) і поставити банку в тінь при тій же кімнатній температурі.
Процес бродіння може тривати в середньому від 2-х до 3-х тижнів (залежно від температури в кімнаті, чим вона вища – тим швидше).
Коли процес закінчиться і рукавичка здується – полунична наливка готова. Процідити напій, розлити в чисті пляшки, закоркувати.
У темному прохолодному місці наливка може зберігатися кілька років.
джерело