Чанахи по-львівськи



Інгредієнти на 1,3 л. води:




свинина (шия) - 700-800 г

картопля - 600 г
квасоля червона - 1 склянка
помідори 400 г або 1 ст. л.(з гіркою) томатної пасти
цибуля - 250 г
морква - 200 г
часник - 5-6 зубчиків
борошно - 4 ст. л.
лавровий лист - 2 шт.
свіжомелений чорний перець, сіль
зелень петрушки
смалець або соняшникова олія для смаження

Приготування чанахів по-львівськи.
Для приготування чанахів по-львівськи я використовую жирне м’ясо. Сьогодні я взяла свинний ошийок. Також можна використати свинні ребра з додаванням менш жирного м’яса, або приготувати чанахи на самих реберцях. Це вже за бажанням. Дана кількість інгредієнтів розрахована на 6 великих середніх горщиків.
Відварена квасоля.
Квасолю відварити.
Нарізане кубиками м’ясо.
М’ясо нарізати доволі великими шматками.
Порізана кубиками картопля.
Картоплю почистити, порізати кубиками.
Порізана кубиками цибуля.
Цибулю порізати дрібними кубиками.
Порізана кружальцями морква.
Моркву нарізати кружальцями.
Порізані кубиками томати.
Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками.
Картопля обсмажується.
Картоплю рівномірно обсмажити на соняшниковій олії чи смальці так, щоб вона була майже готовою.
М’ясо обсмажується.
На великому вогні обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки.
Пізніше до м’яса ми будемо додавати овочі, тому зручніше буде скористатись сковорідкою великого розміру.
Оскільки для приготування чанахів використовується жирне м’ясо, то після його смаження у сковороді повинно бути багато жиру. Якщо жиру буде не достатньо, – додайте смалець, або олію.
Додаємо борошно до м’яса.
До обсмаженого м’яса додати борошно (як на фото) і, постійно помішуючи, смажити приблизно 3 хв.
Додаємо в сковорідку порізану цибулю.
Потім додати дрібно нарізану цибулю, перемішати.
Додаємо моркву.
Слідом додати моркву, перемішати і, періодично помішуючи, смажити 10-15 хв. на середньому вогні.
Додаємо томати.
Потім викласти помідори, все перемішати і смажити ще приблизно 15 хв.
Якщо замість помідорів додається томатна паста, смажити потрібно значно менше (близько 5 хв.).
Перекладаємо м’ясо з овочами в каструлю і доливаємо води.
Після цього вміст сковорідки перекласти в каструлю і долити води.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист.
Швидко довести до кипіння, додати лавровий лист, перець, добре посолити. Варити на малому вогні, накривши кришкою, 10-15 хв.
Викладаємо картоплю.
На дно горщиків викласти підсмажену картоплю.
Викладаємо квасолю.
На картоплю викласти варену квасолю.
Викладаємо м’ясо.
На квасолю – м’ясо з овочами.
Заливаємо вміст горщика юшкою.
Вміст горщиків порівну залити юшкою, в якій варилося м’ясо з овочами. Юшка повинна повністю покривати овочі з м’ясом, тому, якщо її буде не достатньо, до кожного горщика можна долити трохи кип’яченої гарячої води. Горщики накрити кришкою і помістити в розігріту до 220 °С духовку на 20 хв.
Додаємо часник. Чанахи по-львівськи готові.
Після цього чанахи вийняти з духовки, в кожен горщик вичавити по одному зубчику часнику, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хв. Чанахи по-львівськи готові. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.