Інгредієнти для сиркової маси:
сир кисломолочний (в мене 5% жирності) - 500 г
цукор - 100 г (або за смаком)
яйця - 3 шт.
вершкове масло (розм’якле) - 50 г
цедра одного лимона
сік лимона - 1 ст. л. (або за смаком)
манна крупа - 1 ст. л.
ванільний цукор - 1 ч. л.
Інгредієнти для пісочних крихт:
борошно - 280 г
цукор - 100 г
какао порошок - 2 ст. л.
сода гашена лимонним соком - 1 / 2 ч. л.
вершкове масло - 150 г
А також:
вишня заморожена - 500 г
Пиріг з вишнями та сиром. Інгредієнти.
Приготування пирога з вишнями та сиром.
Перетираємо сир
Готуємо сиркову масу. Щоб в сирі не було грудочок, його бажано перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку.
Перетертий сир, масло, цедра і сік лимона.
До сиру додати розм’якле масло, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона. Перемішати.
Збиваємо яйця з цукром.
В окремій посудині яйця збити з цукром...
Додаємо збиті яйця до сирної маси.
... і додати їх до сиркової маси. Все ретельно перемішати або збити міксером.
Борошно.
Готуємо пісочні крихти. У велику посудину просіяти борошно.
Борошно, цукор, какао і гашена лимонним соком сода.
До борошна додати цукор, какао і гашену лимонним соком соду. Перемішати.
Додаємо масло до борошна.
Слідом додати холодне масло.
Крихти тіста.
Все ретельно перетерти рукою до стану дрібних крихт.
Викладаємо тісто.
Пісочні крихти (1 / 4 відкласти) рівномірно викласти у змащену вершковим маслом форму.
Викладаємо вишні.
На крихти викласти вишні (вишні слід заздалегідь повністю розморозити і злегка відтиснути від зайвої рідини).
Викладаємо сирну масу.
На вишні рівномірно викласти сиркову масу.
Притрушуємо тістом.
Сиркову масу зверху притрусити пісочними крихтами, що залишилися. Пиріг випікати у розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
Пиріг з вишнями та сиром готовий.
Спечений пиріг повністю охолодити при кімнатній температурі і на 2-3 год. (можна наніч) покласти в холодильник. Такий пиріг зручніше їсти ложкою. Пиріг з вишнями та сиром готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!