Домашній плавлений сир з печерицями




Інгредієнти: 
  • 500 гр. сиру (домашній сир), 
  • 2 яйця, 
  • 2-3 ст. л. сметани (домашньої), 
  • сіль за смаком (приблизно 1 ч. л. без гірки), 
  • 1 ч. л. соди (не повна без гірки), 
  • петрушка 5 гілочок (можна кріп, дрібно порізати), 
  • 200 гр. грибів (печериці).


Приготування: 
Всі інгредієнти змішуємо і збиваємо все погружним блендером. Ставимо каструлю на водяну баню, помішуючи варимо (близько 15 хвилин), в цей час маса розплавиться, стане однорідною (можна помістити каструлю в сковороду, попередньо набравши в неї воду). Якщо навіть при розплавленні маса не зовсім однорідна, можна ще раз скористатися блендером (поки в сир не додали гриби).

Печериці дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до готовності (злегка посолити, можна додати чорний мелений перець).

Коли сирна маса повністю розплавиться, додаємо петрушку і смажені гриби, гарненько перемішуємо. Відразу ж виливаємо у форми (можна в скляну баночку), і обов'язково на хлібчик.

Даємо сиру повністю охолонути, поміщаємо в холодильник.

Для пікантності можна додати пару зубчиків часнику (подрібнених).

Якщо немає домашньої жирної сметани, можна замінити її на 70-100 гр. доброго вершкового масла - такий сир дуже смачний не лише в бутербродах, його можна додати на гарячі спагеті (оригінально і смачно). Сир можна готувати з різними добавками, це смачно, корисно і бюджетно.



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.