>Інгредієнти:
- Борошно - 1,5 склянки
- Яйце - 1 шт.
- Молоко - 0,6 літра
- Рослинна олія
- Цукор - за смаком
- Сухі дріжджі - 0,5 пачки
- Сіль - за смаком
Начинка:
- Желатин - 5 г.
- Буряк - 1 шт. (великий)
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Оселедець малосольний - 350 г.
- Огірок маринований - 1 шт.
- Оцет - 1 ст.л.
- Вершки - 120 мл.
- Яблуко - 0,5 шт.
- Хрін (готовий) - 2 ч.л.
- перець
- сіль
- зелень
Приготування:
До однієї третини борошна додаємо цукру, сіль, дріжджі і розводимо теплим молоком. Збиваємо суміш і залишаємо на півгодини в теплому місці.
На тісті повинні з'явитися пухирці.
Збиваємо яйце і теж додаємо до нашої суміші. Всипаємо сюди ж решту борошна, вливаємо олію і перемішуємо гарненько. Змащуємо шматочком сала або ж олією сковороду, печемо млинці, як звичайно.
Буряк варимо, натираємо на дрібній тертці. Сік віджимаємо, гріємо до 70-ти градусів і в ньому ж розчиняємо желатин. Сік виливаємо до буряка і перемішуємо. Ріжемо соломкою цибулю, маринуємо в оцті.
Фольгу розкладаємо на столі, кладемо на неї два млинця. Обмазуємо обидва тонким шаром буряків. Нарізаємо оселедець тонкими пластинками, кладемо поверх буряків. Поверх - маринована цибуля.
Збиваємо в піну вершки, додаємо до них терті яблука, хрін, перець, сіль. Отриманий соус кладемо поверх оселедця, присипаємо свіжою зеленню. Ріжемо огірок уздовж на шматочки і кладемо на краєчок млинця.
Використовуючи фольгу, рулет загортаємо і ставимо в морозильник на 45 хвилин. Млинці в шубі ріжемо на роли і відразу подаємо.