Інгредієнти:
- 500 г яловичини,
- 150-200 г свіжих грибів,
- 50 г рису,
- 1 яйце,
- 3 столові ложки росліної олії,
- 2 - 3 картоплі,
- 1 цибулина,
- 50 г масла вершкового,
- 3 столові ложки сухарів панірувальних,
- 1 пучок зелені петрушки і кропу,
- приправа для м'яса,
- мелений сушений базилік,
- перець чорний мелений,
- сіль.
Приготування:
1. Яловичину промити нарізати, цибулю очистити, вимити, розрізати.
2. М'ясо і цибулю пропустити через м'ясорубку, додати рис, збите яйце. Фарш посолити, поперчити, перемішати.
3. Картоплю вимити і очистити. Зелень кропу вимити. Гриби перебрати, промити, очистити, дрібно нарізати.
4. З фаршу сформувати коржі, покласти в середину гриби. З'єднати краї, сформувати биточки.
5. Биточки змочити в яйці , обваляти в панірувальних сухарях.
6. Биточки викласти на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
7. Обсмажувати на сильному вогні з обох боків протягом 10 хвилин.
8. Зменшити вогонь, посипати биточки приправою і меленим базиліком. Смажити биточки протягом 15 - 20 хвилин.
9. Картоплю нарізати соломкою. Викласти в сковороду з розігрітим вершковим маслом, посолити, смажити, періодично помішуючи 15 - 20 хвилин.
10. Зелень петрушки вимити і пошанкувати.
11. Биточки викласти в тарілку , гарнірувати смаженою картоплею, оформити гілочками кропу, посипати зеленню